Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede Caring Congres trekt 160 deelnemers

De wereld verandert: klimaatverandering versnelt, de natuur holt achteruit en diverse rechtszaken dwingen ons tot herbezinning en actie. We moeten veranderen. Maar hoe werkt dat? Het thema van het tweede Caring Congres, 9 oktober 2022, van Caring Vets en Caring Farmers was dan ook Caring Change.

Caring Farmers en Caring Vets kijken terug op een geslaagd congres waarin duidelijk één rode lijn naar voren kwam bij alle sprekers: onze gezondheid(szorg) zou een grote drijfveer kunnen zijn in de transitie naar een duurzame samenleving. Want als zorg en samenleving gaan inzetten op welzijn, een gezonde leefomgeving en voedsel van een gezonde bodem, dan kan de landbouwtransitie een stuk sneller gaan. En daar worden dier, boer en burger beter van.

Caring Farmers bedankt alle 160 deelnemers, de sprekers, congrescentrum Antropia en gespreksleider Lotte Sluiter. Een speciale dank gaat uit naar het Barth Misset Fonds voor de financiële ondersteuning.

Klik hier voor het verslag van de presentaties van Margriet Sitskorn, Machteld Huber, Maarten Reesink en Marjan Minnesma en de gesprekken met Martien Lankester, Theo Mulder, Marjolein de Rooij en Julia ter Huurne.

Publicatiedatum: