Zespri kiwi's krijgen composteerbare labels op Europese markt

Zespri bevestigt dat al zijn kiwi’s in Europa het komende seizoen op het noordelijk halfrond composteerbare labels krijgen. Volgens Giorgio Comino, Zespri Executive Officer - Europa en Noord-Amerika, weerspiegelt deze stap Zespri’s streven naar verduurzaming in de wereldwijde toeleveringsketen.

"Zespri zoekt al verscheidene jaren gericht naar meer duurzame labelopties voor fruit. Onze labels vormen een belangrijke garantie voor onze klanten dat het fruit dat ze kopen authentieke, veilige en kwaliteitsvolle Zespri Kiwi's zijn." Alle componenten van de labels, inclusief de lijm en inkt, zijn goedgekeurd voor respectievelijk huishoudelijke en industriële compostering. Geen van de componenten heeft een schadelijke invloed op het milieu en uiteraard voldoen ze aan alle EU-voorschriften inzake voedselveiligheid.

"Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om te garanderen dat al onze verpakkingen 100 procent recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar zijn tegen 2025, deden we onderzoek naar composteerbare labels die bestand zijn tegen de vochtigheid en koeling die nodig zijn voor het behoud van de kwaliteit van het fruit in onze wereldwijde toeleveringsketen", vervolgt Giorgio.

"We weten dat de consumenten willen dat we vooruitgang boeken richting milieuvriendelijkere labels en we zijn blij dat we dit seizoen in Frankrijk een thuiscomposteerbaar fruitlabel op ons Europees geteeld fruit kunnen aanbrengen, en industrieel composteerbare labels in de overige Europese markten."

Giorgio geeft aan dat de invoering van de thuiscomposteerbare labels in Frankrijk en de industrieel composteerbare labels in de overige Europese markten het vervolg is van een proef die Zespri eerder in 2022 uitvoerde. "Dit stelt ons niet alleen in staat om aan onze wettelijke vereisten te voldoen, het biedt ons ook een geweldige kans om na te gaan hoe dit label presteert in onze hele toeleveringsketen en om feedback te verzamelen van onze klanten en consumenten."

Hij voegt eraan toe dat hoewel Zespri aan alle wettelijke vereisten blijft voldoen, er een kans is dat de composteerbare labels die nu getest worden op het in Europa geteeld fruit in het volgend seizoen in 2023 nog niet aangebracht kunnen worden op het in Nieuw-Zeeland geteeld fruit, omdat de voorraad beperkt is.

Voor meer informatie:
Zespri
kirsten.pint@zespri.com 
www.zespri.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven