"Nieuwe gelegenheid om plantaardige innovaties te presenteren aan het grote publiek"

Veggie Challenge Live 2023 – nieuw food & lifestyle event

Volgend jaar vindt de eerste editie van Veggie Challenge Live plaats, een gloednieuw food- en lifestyle-event van ProVeg Nederland om de half miljoen deelnemers aan de Veggie Challenge te vieren. Op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april 2023 is de Werkspoorkathedraal in Utrecht de place to be voor mensen die zich oriënteren op een gezonde en duurzame leefstijl. Met ruim 100 verschillende food en non-food merken en een verwachte 10.000 bezoekers wordt Veggie Challenge Live het grootste 100% plantaardige evenement van de Benelux.

Het nieuwe food- en lifestyle-event is een initiatief van goed doel ProVeg Nederland en MTM Exhibitions & Events, organisator van de succesvolle horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy. Er is van alles te ontdekken: foodtrucks, vegan tastings, kookdemo's, bijzondere sprekers, slow fashion, vegan beauty, lifestyle-producten, muziek en meer. Voor mensen die gezonder en duurzamer willen leven, wordt het een oriëntatiepunt om ideeën en tips uit te wisselen, nieuwe startups en organisaties te ontdekken en inspiratie op te doen bij bekende Nederlanders, chefs en andere influencers met diverse eetculturen. Ook kun je individueel of samen met je vrienden, familie of collega’s de Veggie Challenge aangaan.

Veerle Vrindts, directeur bij ProVeg Nederland: "Met de Veggie Challenge, een doorlopend gratis online coachingsprogramma, inspireerden we al meer dan een half miljoen mensen in acht landen meer plantaardig en minder vlees te eten. In Nederland deden ruim 140.000 mensen mee. Om deze mijlpaal te vieren, gaat de Veggie Challenge in 2023 voor het eerst live! Kom ook naar dit feest en start jouw challenge samen met meer dan 10.000 gelijkgestemden, wissel tips uit en probeer ter plekke de nieuwste plantaardige producten."

Robert Melaard, directeur van MTM Events: "Samen met ProVeg bouwden wij de afgelopen jaren aan het succesvolle Vegan Taste Lab-paviljoen op Gastvrij Rotterdam. Dit thema groeit per editie merken we, het trekt elk jaar meer vakmensen aan op de beursvloer. Steeds meer mensen willen gezonder en duurzamer leven, waardoor ze minder vlees en meer plantaardig gaan eten. En bijna alle grote
merken hebben tegenwoordig een plantaardige lijn. Voor hen is Veggie Challenge Live een geweldige nieuwe gelegenheid om hun plantaardige innovaties te presenteren aan het grote publiek. Ook bieden we de snel groeiende, diverse groep flexitariërs en vega’s en vegans een jaarlijkse ontmoetingsplek."

ProVeg Nederland is al sinds 2010 actief in het organiseren van evenementen, met de succesvolle Viva Las Vega's Food Festivals en verschillende Nederlandse edities van de internationale consumentenbeurs VeggieWorld (t/m 2020). Met deze ervaring op zak en de samenwerking met MTM Events verwacht ProVeg met de nieuwe Veggie Challenge Live-formule in de Benelux het grootste 100% plantaardige event tot nu toe neer te zetten.

Op Veggie Challenge Live zijn alle aangeboden en verkochte producten 100% plantaardig, dus zonder dierlijke producten. Dat betekent niet dat een bedrijf of merk helemaal vegan moet zijn. Alle merken met een breed non-vegan assortiment zijn welkom om hun 100% plantaardige producten te presenteren. Exposanten als foodtrucks, standhouders en partners kunnen zich aanmelden via deze pagina.

De reguliere ticketverkoop voor Veggie Challenge Live start in januari 2023 op VeggieChallengeLive.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven