Nieuw: Duurzaam Schoon Bibliotheek

Seepje heeft de Duurzaam Schoon Bibliotheek opgericht. Hierin leggen de medewerkers van Seepje uit wat de ingewikkelde 'groene' termen betekenen én vertellen ze hoe Seepje hiermee omgaat.

"De consument heeft 't maar lastig. Was- en poetsmiddelen staan vol met 'groene' claims die geen hout snijden. 'Ecologisch' zegt niets over hoe goed het nou écht is voor de natuur. En het woord 'groen' is een loze term die duurzaamheid belooft, maar 't vaak niet waar kan maken. Wij hebben 287 producten onderzocht: 31% van de producten gebruikt misleidende duurzaamheidsclaims op de verpakking. Tja... hoe kan je dan in de supermarkt, zonder twijfel, kiezen voor een écht duurzaam product? Daarom hebben we de Duurzaam Schoon Bibliotheek opgericht", zo licht medeoprichter Melvin Loggies toe. 

"Lekker open en eerlijk dus… Daar houden we van: de natuurlijke ingrediënten van onze Seepjes en de herkomst daarvan, staan in gewone-mensen-taal op de verpakking. Daarmee lopen we ver voor, op naar een schone toekomst!"

Iedereen kan vandaag van 17:00 tot 18:00 uur live op Instagram vragen stellen aan Melvin. "Ik zal al je vragen beantwoorden over duurzaam wassen en poetsen, 'groene' claims en ingewikkelde ingrediënten. Zie ik je dan?"

Keuringsdienst van waarde
De Keuringsdienst van waarde schonk in de aflevering van afgelopen donderdag 13 oktober uitgebreid aandacht aan ecologische schoonmaakmiddelen. Zij vroegen zich af hoe ecologisch al die middelen eigenlijk zijn. Hierin kwam onder meer Jasper Gabriëlse namens Seepje aan het woord. 

Klik hier om de aflevering te bekijken. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven