Weerribben Zuivel voorziet drinkbare zuivel van duurzamere dop

Vanaf nu zijn de drinkbare zuivel van het merk Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel voorzien van een nieuwe duurzame dop die aan het pak blijft zitten. Hiermee is Weerribben Zuivel naar eigen zeggen het eerste zuivelbedrijf in Nederland die deze verduurzaming doorvoert.

Om zwerfaval te voorkomen is het vanaf juli 2024 verplicht dat de plastic dop bij literpakken (en flesjes) vast blijft zitten aan de verpakking. Weerribben Zuivel heeft er echter voor gekozen om niet tot deze datum te wachten en deze verduurzaming van de verpakking al eerder door te voeren voor haar beide zuivelmerken op zowel de 1 liter als 500 milliliter pakken.

Deze nieuwe dop is 20% lichter wat zorgt voor een plastic reductie en is voor 100% gemaakt van een hernieuwbare grondstof, geproduceerd op basis van tallolie, een restproduct van de houtindustrie. Ook is de dop goed recyclebaar en kan samen met het pak in de plastic/PMD stroom worden herverwerkt. Naast dat deze nieuwe dop de meest duurzame keuze is, is de dop makkelijk in gebruik. Bij het uitschenken van de zuivel blijft de dop naar boven gericht en is het pak makkelijk en lekvrij hersluitbaar.

Voor meer informatie: contact@weerribbenzuivel.nl en www.weerribbenzuivel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven