Praktijkwensen komen samen in Bioberche wiedeg

Na ruim 30 jaar wiedegervaring heeft Frato de Bioberche wiedeg volgens alle verzamelde praktijkwensen laten ontwikkelen. "De 1,5 meter werkbreedte is uitgevoerd met speciale 6 millimeter diameter veertanden met een grotere krulveer voor de beste vibratie. De tanden worden in de rij niet uitgeschakeld, maar werken ook in de rijen mee in akkerbouw- en tuinbouwgewassen zodat over de volle breedte mechanisch onkruid wordt verwijderd", vertelt Theo Remij.

Met één hendel is het hele tandenveld meer en minder agressief instelbaar en in de agressieve stand is het maken van een vals zaaibed (overdwars) eggen mogelijk om alle kiem/onkruiden te verwijderen. "Hiermee kan voor het zaaien en of planten met een onkruidvrij perceel een begin worden gemaakt om het onkruid altijd 'een stap' voor te zijn."

Het tandenveld is pendelend gemonteerd aan het frame en het tandenveld kan aan het pendelsysteem helemaal vrij bewegen voor een perfecte bodemaanpassing.

De 1,5 meter wiedeg is geschikt voor het aankoppelen aan zowel categorie 1 en 2 uitgevoerde tractoren. "Hierdoor is de Bioberche uitermate geschikt voor bio-tuinen, herenboeren en stadslandbouw. De wiedeg wordt compleet met in hoogte verstelbare luchtbandwielen en schoffel/sporenwissers achter de luchtbandwielen geleverd voor de introductieprijs van 1.997 euro exclusief BTW."

Voor andere doeleinden zoals gebruik in grasland voor het verwijderen van muur en dode wortelresten en voor het maken van een ingang van water en lucht naar de graswortels zijn 7-8-9 en zelfs 10 millimeter diameter veertanden met grote krulveer een optie, evenals geveerde egaliseerplaten en een plateau voor opbouw van een pneumatische zaaimachine.

Later volgen de werkbreedte 3 - 4,5 - 6- 7,5 en 9 meter

Meer informatie komt beschikbaar op Facebook: Frato Urban Agriculture.

Voor meer informatie:
Theo Remij
Frato
06 51342521
info@frato.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven