Avondklas donderdag 10 november – Werken in de biodynamische landbouw

Kijken naar: 75 jaar Warmonderhof

Warmonderhof en de ontwikkeling van de biodynamische landbouw lopen hand in hand. Donderdagavond 10 november 2022 duikt Warmonderhof in het verleden, het heden en de toekomst, want dan bestaat Warmonderhof 75 jaar! Aan de hand van filmbeelden en foto's worden herinneringen én ambities gedeeld. Toegang: vrij. Wel even reserveren via deze pagina.

Warmonderhof laat zich niet zo gemakkelijk in woorden vangen. Daarom staat deze Avondklas volledig in het teken van beelden, heel veel beelden! Warmonderhof liet onlangs talloze oude filmrolletjes, videobanden en analoge videobeelden digitaliseren.

Overview vee en woonderij Warmonderhof.

Verleden
Aan de hand van deze beelden vertelt oud-medewerker Léon Veltman over het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van Warmonderhof in de afgelopen decennia. Léon Veltman was de afgelopen veertig jaar onderdeel van Warmonderhof. Eerst, in de jaren '70, als student. Later werd hij medewerker en ondernemer melkveehouderij en tot 2020 was Léon als leidinggevende actief voor Stichting Warmonderhof, die de woonderij, de Hofzaal en de landbouwbedrijven runt, waarop de studenten van de school (Aeres MBO Dronten Warmonderhof) hun praktijkervaring opdoen.

Het eerste leslokaal - Teylingerhof. 

Heden en toekomst
Op Warmonderhof wordt nog altijd gewoond, gewerkt en geleerd - en eerlijk is eerlijk: dat zie je nergens anders. Annette Harberink, huidig directeur van Stichting Warmonderhof, gaat samen met Jeroen Zwijsen, teamleider van Aeres MBO Dronten Warmonderhof, in op het hier en nu. Annette en Jeroen vertellen over de gedroomde toekomst voor Warmonderhof en lichten een tipje van de sluier op over het 77-jarig jubileum dat gevierd wordt in 2024.

Aanmelden vooraf
Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. Bezoekers moeten zich vooraf aanmelden via deze pagina. Desgewenst kunnen bezoekers voorafgaand aan de avond een hapje mee-eten in de Hofzaal van Warmonderhof. De avond start om 19:30 uur en vindt plaats in de Hofzaal: Wisentweg 12 in Dronten. De Avondklassen werken met het 'betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept'.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven