60 jaar na Silent Spring

'Rachel Carson, op de bres voor de aarde' verschijnt 15 oktober

Ook 60 jaar na het verschijnen van de natuurklassieker Silent Spring kan het gedachtegoed van Rachel Carson nog steeds inspireren. Rachel Carson, op de bres voor de aarde toont haar liefde voor de natuur en de moed waarmee ze de strijd aanging voor het behoud van een gezonde leefomgeving. Wat was haar invloed op de milieubeweging? En hoe kan haar betrokkenheid bij een bedreigde aarde ons vandaag nog inspireren? Dit actuele boek biedt een terugblik die verrassend genoeg ook hoopvol stemt.

Met haar boek Silent Spring maakte Rachel Carson grote indruk. Het boek luidde de noodklok over de stand van ons leefmilieu. Silent Spring werd gepubliceerd in het najaar van 1962 en markeerde het begin van de milieubeweging. Nu, zestig jaar later, is het natuur- en milieubewustzijn, mede dankzij haar, groter dan ooit.

Invloedrijke schrijver en wetenschapper | vrouw & wetenschap
Als waterecoloog en oceanoloog was Rachel Carson (1907-1964) reeds een deskundig en invloedrijk schrijver. Zij schreef drie bestsellers over de zee, haar passie. Over Silent Spring zei ze: "Ik móést het wel schrijven, ik zou er later geen vrede mee hebben, als ik stíl zou blijven."

Wat maakte Rachel Carson zo bijzonder? Waardoor zijn zoveel mensen door haar geraakt? Uit welke bronnen putte zij haar inspiratie? En op welke manier is zij vandaag nog relevant? 

Natuur & duurzaamheid | groene & gezonde leefstijl
Rachel Carson, op de bres voor de aarde toont haar liefde voor de natuur, de moed waarmee ze de strijd aanging voor het behoud van een gezonde leefomgeving en de hoop die ze in het bestaan zelf probeert te vinden. 

Maak kennis met haar leven en werk en zie hoe haar denken zich ontwikkelt. Ontdek haar invloed op de milieubeweging en ervaar hoe haar betrokkenheid bij een bedreigde aarde nog steeds kan inspireren.

Medard Hilhorst studeerde technische wetenschappen in Twente en theologie en ethiek in Amsterdam. Hij doceerde meer dan 25 jaar ethiek aan de Erasmus Universiteit en het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. In de jaren 80 van de vorige eeuw was hij studentenpredikant in Delft en promoveerde hij op een sociaal-ethische studie naar onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties.

Titel - Rachel Carson, op de bres voor de aarde
Auteur -Medard Hilhorst
Uitgever - KNNV Uitgeverij
Uitvoering - 13,5 x 21,5 centimeter, 288 pagina's, paperback
ISBN: 9789050118989
Prijs: € 24,95
Tags: natuur & milieu, duurzaamheid, groene & gezonde leefstijl, gezondheid, leefmilieu, natuurbehoud, natuurbescherming, vrouw & wetenschap, Silent Spring, de zee, dode lente, verstild voorjaar

Verkrijgbaar in de boekhandel en bij KNNV Uitgeverij.

Klik hier voor meer informatie. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven