Delicatessenwinkels en speciaalzaken ontdekken ook biologisch bier

Tholen – Jos Gijsbers van de Budelse Brouwerij toonde tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten met trots een speciaal rek dat volledig gevuld is met Budels biologische bieren. "De delicatessenwinkels en speciaalzaken staan meer open voor biologische bieren en wil deze graag opnemen in het assortiment. Skal-gecertificeerd en zowel goed voor de consument zelf als voor de wereld waarin wij leven. Dit wordt steeds meer duidelijk voor de consument, hij begrijpt wat biologisch inhoudt en ziet de positieve consequenties daarvan, met name voor het klimaat. Media vertellen meer over deze problematiek en de consument pikt het op", aldus Jos.

Hij kijkt terug op een geslaagde beurs. "Het ging zeker goed. Vooral op maandag was het heel druk. De vraag naar biologisch bier neemt duidelijk toe. Deze groeiende interesse merkte ik ook op deze beurs. We hadden ook bewust een rek met alleen bio-bieren neergezet in de stand."

Pionier in biologisch bier
Inmiddels bestaat het assortiment van Budels uit 23 bieren waarvan dertien biologische bieren. "Met ons uitgebreide assortiment biologische bieren bewijzen wij dat biologisch en een goede smaak perfect samengaan. Wij brouwen biologische bieren, variërend van alcoholvrij naar zware bieren, zoals Budels Zware Dobber. Daarbij presenteren wij een uitgebreid assortiment speciaalbieren, zoals Budels Honing, en een witbier onder het merk Witte Parel."

De Budelse Brouwerij was de eerste Nederlandse brouwerij met een biologische pilsener onder eigen merk: Budels Bio Pilsener. Al meer dan 20 jaar gebrouwen in deze familiebrouwerij op basis van een brouwerstraditie van meer dan 150 jaar. De Budelse bieren worden op een duurzame wijze, klimaatneutraal gebrouwen.

"Onze biologische bieren hebben de weg naar de horeca al gevonden. Een ondernemer kan zich met met Budels Bio Pilsener van de tap en een mooi assortiment biologische speciaalbieren profileren als duurzaam met aandacht voor smaak! Ook de delicatessenzaak is een mooi uithangbord om onze biologische bieren onder de aandacht te brengen. Biologische speciaalbieren en alcoholvrije bieren zijn een passende aanvulling op het gangbare assortiment. Vooral voor de alcoholvrije bieren merken wij een groeiende belangstelling."

Stijgende interesse in biologisch bier
De hoge kosten van energie werken door in prijsstijging van grondstoffen en verpakkingsmaterialen, en daardoor ook in de prijsstelling van bier. Jos daarover: "Toch kunnen wij onze biologische bieren tegen een mooie prijs aanbieden, hoe moeilijk dat ook is in deze tijd. De interesse in duurzame biologische bieren is groeiend. Onze afnemers kiezen bewust voor biologisch en zien de meerwaarde daarvan in. Een win-winsituatie voor de
delicatessenwinkels, speciaalzaken en de consument."

Voor meer informatie:
Jos Gijsbers
Budelse Brouwerij
Nieuwstraat 9
6021 HP Budel
0495 491369
j.gijsbers@budels.nl 
www.budels.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven