Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Biologische sector breed vertegenwoordigd bij Kruiwagenmars in Den Haag"

Vandaag (12 oktober) vond de Kruiwagenmars plaats in Den Haag. Met dit initiatief wordt getracht de boodschap over te brengen dat het centraal stellen van de levende bodem oplossingen kan vormen voor de uitdagingen als CO2, stikstof, water, klimaat en gezondheid. "We kunnen wel stellen dat het een succes is", vertelt Michaël Wilde van Bionext. 

"Ook de biologische sector is breed vertegenwoordigd, wat natuurlijk logisch is, want de bodem staat ook voor de biologische sector centraal", vervolgt Michaël. "Zo waren de biologische boer(inn)en in grote getale naar Den Haag gekomen." Tijdens de mars werd onder meer gesproken met Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging, Laura Bromet van Groenlinks en Eva van Esch van Partij voor de Dieren. "Vervolgens hebben we ook ons manifest overhandigd. Als we de bodem centraal stellen kunnen
we meerdere problemen werkenderwijs en gelijktijdig binnen 5 tot 7 jaar oplossen, waarmee we de doelstellingen voor 2030 halen. Burgers, boeren én de natuur winnen zo allemaal." Vanmiddag zal er ten slotte nog een delegatie van de actievoerders in gesprek gaan met Piet Adema, de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de Kruiwagenmars


Foto's Michaël Wilde