Primaire biologische sector neemt bestuurlijke verantwoordelijkheid EKO-keurmerk

Vanaf 1 oktober is bij Stichting EKO-keurmerk een vernieuwd bestuur aangetreden dat zich inzet om de Nederlandse biologische sector met keurmerk EKO in haar kracht te zetten. Een belangrijke stap daarbij is dat de propositie 'EKO is biologische topkwaliteit uit Nederland' verder versterkt wordt.


Van links naar rechts: Harrie Janssen, Arie van den Berg, Sybrand Bouma, Maria Buitenkamp, Joost van Dam, Poppe Braam, Nicoline Roozen (stichtingsmanager), Douwe Monsma. Foto: EKO-keurmerk.

Primaire deelsectoren en -ketens in hun kracht zetten
Tijdelijk voorzitter Harrie Janssen: "We gaan nog dit najaar met de primaire deelsectoren en keurmerkhouders in gesprek over hun ambitie een zichtbaar Nederlands keurmerk in de markt te zetten. Daarmee krijgt topkwaliteit biologisch uit Nederland een duidelijk gezicht in het Nederlandse schap. Per deelsector ligt er een eigen verantwoordelijkheid om dat samen met ketenpartners invulling te geven."

Dit duidelijke gezicht is nu extra belangrijk omdat het ministerie van LNV dit najaar het Nationaal Actieplan voor biologische productie en consumptie bekend zal maken. Marktontwikkeling zal daarin een belangrijk instrument moeten zijn, met vergroting van het Nederlandse areaal biologisch als het uiteindelijke doel.

Sterke vergroting van het Nederlandse areaal is alleen mogelijk als de vraag naar Nederlandse biologische producten sterk gestimuleerd wordt. Het EKO-keurmerk kan daarin een dienende rol spelen als herkenbare topkwaliteit van Nederlandse biologische telers en verwerkers.

Even voorstellen
Het nieuwe bestuur bestaat vanaf 1 oktober bestaan uit: Arie van den Berg, Sybrand Bouma, Poppe Braam, Maria Buitenkamp, Joost van Dam en Harrie Janssen

Aftredend zijn: Merle Koomans van den Dries, Wim Melis en Gerard Hardeman

Vanaf 1 januari treedt Douwe Monsma eveneens toe tot het St. EKO bestuur. In de vernieuwde statuten zal worden geborgd dat alle primaire deelsectoren toegang kunnen krijgen tot het bestuur van Stichting EKO.

Voor meer informatie:
Stichting EKO-keurmerk
030-2320493
info@eko-keurmerk.nl 
www.eko-keurmerk.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven