Andrea Rigoni benoemd tot Cavaliere del Lavoro door Italiaanse president

Op 10 oktober jongstleden is Andrea Rigoni, president-directeur van Rigoni di Asiago, door de Italiaanse president Sergio Mattarella benoemd tot Cavaliere del Lavoro. De officiële ceremonie vond plaats in het Palazzo del Quirinale in Rome.

Andrea Rigoni kreeg de prestigieuze titel voor een leven gewijd aan biologische landbouw en maatschappelijk verantwoord ondernemen, met passie, moed en positiviteit, ook in tijden van tegenslag, en het steeds weer maken van duurzame keuzes.

Van links naar rechts: Giancarlo Giorgetti, minister van Economische Zaken en Regeringsvertegenwoordiger; Sergio Mattarella, president van Italië; Lorenzo Sassoli De Bianchi, Vicepresident en vertegenwoordiger van de President van de Federazione Nazionale Cavalieri del Lavoro; Andrea Rigoni, president-directeur van Rigoni di Asiago.

Duurzaam DNA
Duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid spelen een belangrijke rol bij Rigoni di Asiago. Het familiebedrijf bestaat volgend jaar 100 jaar, maar de waarden zijn nog altijd dezelfde. Rigoni di Asiago werkt niet alleen biologisch, maar stelt ook duurzaamheid in bredere zin voorop: het verminderen van de impact van de productie op het milieu, het beperken van verbruik van fossiele brandstoffen en het vermijden van intensief gebruik van land en water. Ook levert Rigoni di Asiago ieder jaar een bijdrage aan de restauratie van kunsthistorisch erfgoed in een andere Italiaanse stad.

Rigoni di Asiago biedt Fiordifrutta fruitspreads, Nocciolata romige hazelnootpasta's en Mielbio single origin, raw honing.

De producten van Rigoni di Asiago zijn in Nederland verkrijgbaar bij de (web)winkels van Ekoplaza, Odin, G&W GezondheidsWinkel, Marqt, speciaalzaken, natuurvoedingswinkels en -drogisterijen.

Voor meer informatie:
www.rigonidiasiago.nl 
www.cavalieridellavoro.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven