15, 16, 22 en 23 oktober

Toekomst Zaaien met Farm Brothers

Farm Brothers nodigt je uit om te komen Toekomst Zaaien. Trek je kaplaarzen aan, steek je handen in de grond en leer alles over een gezonde bodem, biodynamisch boeren en over waanzinnig lekkere koekjes. Zaai een keer zelf het graan waar je elke dag van eet en leer hoe we de natuur en de boerentoekomst voor altijd gezond kunnen houden. Je kunt in oktober op vijf plekken komen Toekomst Zaaien.

Toekomst Zaaien
Toekomst Zaaien is een leuke manier om kennis te maken met een biodynamische boerderij. De boer zal je alles vertellen over wat er in de bodem kruipt, kriebelt, groeit en bloeit en hoe alles een rol heeft in die natuurlijke harmonie. Voor kleine vrienden zijn er schommels en skelters, kalfjes om te knuffelen en een Farm Brothers knutselpakket met een kleurplaat, papieren bodemdiertjes en een kijkje-onder-de-grond doos om zelf in elkaar te knutselen. Stichting Grondbeheer vertelt hoe we samen de landbouwgrond voor altijd gezond kunnen houden. En natuurlijk zal er samen wintergraan gezaaid worden.

Wintergraan
Wintergraan is goed voor de bodem. Het heeft mooie lange wortels en die woelen de grond om, zorgen voor lucht en dat is goed voor de waterhuishouding. Je strooit het in oktober over de akker, en dan heeft het de hele winter en lente de tijd om te groeien. In het begin van de zomer kun je het oogsten. Het was het idee van twee Zwitserse boeren om mensen uit te nodigen voor het zaaien, om ze zo op een leuke manier kennis te laten maken met de bron van hun voedsel. Sowing The Future wordt in steeds meer landen georganiseerd.

Farm Brothers
Farm Brothers is opgericht om de aarde te veranderen. Voor elk pak koekjes dat je koopt, verander je een klein stukje grond (ongeveer zo groot als een koekje) in gezonde landbouwgrond. Stichting Grondbeheer en de BD Vereniging helpen daarbij. Het koopt vervuilde, conventionele landbouwgrond en verpacht dat voor kostprijs aan natuurvriendelijke boeren en tuinders. Het kost zeven euro om één vierkante meter voor altijd biodynamisch te maken. Doneer je tijdens Toekomst Zaaien zeven euro, dan krijg je een pak Farm Brothers koekjes mee naar huis.

Waar en wanneer
Je bent hier van harte welkom om te komen toekomstzaaien:

  • De Noaberhoeve in Echten – 15 oktober, start 13.30 uur
  • De Kromme Lepel in Bergen op Zoom – 15 oktober, start 13.30 uur
  • Doorniknatuurakkers in Bemmel – 16 oktober, start 14.00 uur
  • De Kollebloem in St Lievens-Esse (België) – 22 oktober, start 14.00 uur
  • De Zaderij in Bant – 23 oktober, start 14.00 uur

Elke boerderij heeft zijn eigen programma, en op elke boerderij is iemand van BD Grondbeheer, en iemand van Farm Brothers. Kijk even op de website hoe laat het programma begint.

Toekomst Zaaien wordt in Nederland mede mogelijk gemaakt door de Stichting Zaadgoed en Stichting Demeter.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven