Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

West-Brabant maakt kennis met biologisch molenbrood

Biologische bakker BioPain uit Wouwse Plantage, molen Johanna en molen de Arend in Wouw zijn een samenwerking aangegaan. Samen hebben ze een biologisch tarwe/roggebroodje ontwikkeld van 100% biologische graansoorten. De broodjes worden op de stenen vloer gebakken.

Anton van Wesel ,Peter van Zitteren en Theo Sanders 

Dit brood wordt zowel in de winkel in Wouwse Plantage (Westlaarsestraat 37), als in beide molens verkocht. Het brood weegt maar liefst 400 gram en kost 2,50 euro. Het werd voor het eerst aangeboden op 2 oktober. Daarover staat op de facebookpagina van molen Johanna het volgende: "De verkoop van biologisch Tarwe/Rogge molenbrood op 2 oktober liep prima. Biologische bakker Anton van Wesel van de Westlaarsestraat in Wouwse Plantage heeft een echt topproduct gemaakt van granen die gemalen zijn in de Johanna in Huijbergen en de Arend in Wouw.
Dat het goed liep is niet verwonderlijk, want het thema van de tentoonstelling van heemkundekring De Wilhelmiet gaat over de molen en wat er zoal komt kijken bij het bakken van brood."

Afgelopen weekend nam de molen ook deel aan de Westbrabantse Molendag en toen was de tentoonstelling ook te zien.

Voor meer informatie: www.biopain.nl en www.molenjohannahuijbergen.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven