“In andere Europese landen hebben we al succes hiermee”

Nieuwe vegan margarine: Megarine

Tholen - Vitaquell presenteerde tijdens Udea Open Air haar nieuwste product: Megarine. "Dit is een palmolievrij 100% plantaardig alternatief op margarine. We hebben dit product ontwikkeld in een praktisch staafformaat, vergelijkbaar met boter. Ideaal voor het portioneren bij het bakken en koken", vertelt Andrea Dehn, export manager bij het in Hamburg gevestigde bedrijf.

Andrea in de Vitaquell-kraam op Udea Open Air. 

Vitaquell heeft dit product ontwikkeld op basis van vraag vanuit de markt. Andrea: "Veel klanten vertelden ons op consumentenbeurzen, zoals Veggie World, dat ze op zoek waren naar een veganistisch alternatief voor boter, maar dat er niet uitziet als 'gewone' margarine in kuipjes. Dus besloten wij een veganistisch blok te creëren, gebaseerd op ons assortiment margarine zonder palmolie." Voor de verpakking hebben ze ook een bewuste keuze gemaakt. "We verpakken onze Megarine duurzaam in een papieren wikkel."

Ze geeft aan dat de reacties tijdens Udea Open Air positief waren. "Sommige klanten van Udea kenden dit product al en anderen gaven aan dat ze er graag mee willen beginnen. In andere Europese landen, zoals Frankrijk en België, hebben we al succes met dit nieuwe product."

De Megarine kan op veel manieren gebruikt worden, vertelt Andrea. "Het product is heel mild van smaak en smaakt daardoor ook heerlijk op brood en broodjes. Er worden geen aroma's of  synthetische emulgatoren gebruikt. Daarnaast gebruiken we alleen natuurlijke vaste vetten." De Megarine heeft een vetgehalte van 60%.

Voor meer informatie:
Andrea Dehn
Vitaquell
Pinneberger Chaussee 60
22523 Hamburg
+49 (0)40 57 202 262
andrea.dehn@vitaquell.de 
www.vitaquell.de 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven