Cirfood en de Smaakspecialist bundelen krachten voor unieke, duurzame retailervaring

Grab & Go concept vol duurzame keuzes op campusterrein

Stel je voor: lopend op het terrein van de Hogeschool van Amsterdam valt je ineens wat op. Een prachtige, frisse 'mini' supermarkt! Maar je ziet nergens een groot logo van een retailer... Wat is dit? Winkelend in deze nieuwe winkel in Amsterdam valt alvast één ding op: heel veel artikelen die er liggen zijn duurzame keuzes (B Corp gecertificeerde merken) en gericht om de studenten te 'voeden' in plaats van snel te 'vullen'. Dit is écht anders! Wie is verantwoordelijk voor dit prachtige initiatief? Dat zijn Cirfood en de Smaakspecialist. Zij hebben samen hun kennis en kracht gebundeld.

Sinds de start van dit nieuwe schooljaar worden op de Hogeschool van Amsterdam studenten verblijd met twee nieuwe retaillocaties. Cirfood heeft samen met de Hogeschool van Amsterdam een retail 'Grab & Go' concept ontwikkeld voor de studenten en medewerkers. Het toevoegen van een retail concept aan het cateringlandschap van Cirfood is een belangrijke vernieuwing. Cirfood heeft momenteel retailconcepten ontwikkeld voor InHolland Haarlem, D-Hub Hoofddorp, LAB42 Amsterdam en Kohnstammhuis Amsterdam. In alle retailconcepten van Cirfood vinden we een breed scala aan producten van de Smaakspecialist: biologische voedingsmiddelen voor ieder moment van de dag.

De Smaakspecialist is één van de grondleggers van biologische voeding binnen retail. Met aandacht en liefde voor mens, dier en natuur maken zij biologische producten, voornamelijk onder de merken Smaakt, BioToday, Seamore en RAW Organic Food. Maar ook producten geschikt voor een glutenvrij dieet: want je gezondheid mag geen belemmering zijn om een bewuste keuze te maken.

Cirfood is de grootste Italiaanse cateringorganisatie met al ruim 50 jaar ervaring en actief bij voornamelijk bedrijven- en scholencatering in Italië, België en Nederland. Eerlijk en duurzaam verbouwde producten, de rijkdom van de Italiaanse eetcultuur, het werken met lokale ondernemers en hun producten zijn samen met het oog op gezondheid en vitaliteit belangrijk voor Cirfood.

De Smaakspecialist en Cirfood hebben elkaar gevonden in deze samenwerking waarbij de kracht en noodzaak van goede voeding cruciaal is voor een leefbare toekomst. Hierbij is goede voeding een allesomvattende omschrijving, namelijk voeding die lekker is, goed is voor jezelf (gezond) en goed is voor de wereld (milieu). Het resultaat van deze samenwerking is een nieuwe standaard in de quick serve supermarkten met een perfect passend duurzaam portfolio.

Jonas Ringoot (Purchase Associate bij Cirfood) "Onze inkoopstrategie is op vijf pijlers gebaseerd: biologisch, lokaal, duurzaam geproduceerd, eerlijke prijs en veganistisch/vegetarisch. De komende vijf jaar implementeren we ons 'Cirfood five pillar procurement plan' steeds verder. De samenwerking met de Smaakspecialist stelt ons in staat om stap voor stap over te gaan naar een volledig duurzaam inkoopassortiment."

Anne Geertsen (Nationaal Accountmanager bij de Smaakspecialist) "Wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking! De jeugd heeft de toekomst in handen, dus hoe mooi is het dat we deze groep studenten met dit fantastische concept kunnen verrassen. De samenwerking met Cirfood is heel prettig verlopen. Door vertrouwen en vrijheid in de samenwerking hebben wij volledig meegedacht in het samenstellen en presenteren van het assortiment. Een droom die uit komt! Al onze duurzame merken komen terug in de schappen: Smaakt, BioToday, RAW Organic Food en Seamore. Een prachtige winkel voor iedereen die voor een leefbare toekomst gaat, maar geen concessies wil doen op smaak. Dan ben je bij deze Cirfood winkels aan het juiste adres!"

Voor meer informatie:
De Smaakspecialist
Luchtenburgseweg 2
4858 RJ Ulvenhout AC
076 5656709
info@desmaakspecialist.nl 

Cirfood
Capellalaan 65
2132 JL Hoofddorp
088 9904300
marketing.nl@cirfood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven