Iets met Boeren: indringende voorstelling over de landbouw

De 'remake' van Iets met Boeren krijgt goede kritieken van de
regionale en landelijke pers. De voorstelling over de actuele landbouw zet de bezoekers aan het denken en draagt bij aan 'inzicht en fatsoenlijke gesprekken', aldus de vele reacties. In Sint Anthonis opnieuw te zien op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober. 

Mieke in de stal. Foto's: Rob ten Broek. 

"Het sterkst is de voorstelling wanneer de problematiek wordt teruggebracht naar de menselijke maat, als de problemen bijvoorbeeld letterlijk aan de tafel met het typische roodwitgeblokte boerentafelkleed worden uitgesproken. Pas als de personages met elkaar botsen, uit hun comfortzone worden getrokken en zichzelf moeten verdedigen, als feiten en emotie met elkaar aan de haal gaan, wordt de complexiteit van de problematiek echt inzichtelijk. Dit gaat niet alleen over feiten en getallen, maar ook over boeren aan wiens identiteit wordt gemord." (Sander Janssens, Theaterkrant, 2 oktober 2022)

Peter in de melkput

"Van Sprundel en Hendrickx weven consequent de knelpunten op het boerenerf, economie, politiek, milieu en maatschappij door elkaar tot de ingewikkelde kluwen waar wij nu in beland zijn. En toch is het drama van de individuele boer en boerin daarin het meest voelbaar. De epiloog van boer Jos is daarin het hoogtepunt, omdat de spanning zich daar ontlaadt in pure tragiek." (Gerard Mesman, Eindhovens Dagblad, 30 september 2022)

Thijs op de tractor

"Iets met Boeren is een indringende voorstelling die aanzet tot nadenken". (Emmanuel Naaijkens, Brabant Cultureel, 4 oktober 2022)

Ruud

In Sint Anthonis is de locatie ook dit keer de boerderij van Jan en Maria Derks. Spelers uit de gemeente die dit keer meespelen zijn Anne Marie Raaijmakers, Dinette van Well, Dinie van den Oever, Gerry Jacobs, Marianne van Wanroij, Marly Wolfs, Paulien Lenkens, Peter Simons, Riek Janssen, Roos van Riet, Sjaak van den Oever, Thijs Vercammen (stem), Wilke van der Heijden-Beekmans en Wim Linders; spelers van verschillende toneelverenigingen uit verschillende kerkdorpen van de voormalige gemeente Sint Anthonis.

Speeldata
vrijdag 14 oktober, 16.00 uur
zaterdag 15 oktober, 13.00 en 16.00 uur
zondag 16 oktober, 13.00 en 16.00 uur

Locatie: De Esrand, Noordkant 34, Sint Anthonis

Voor meer informatie en tickets: www.bureaupees.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven