10.000 biologische bloembollen gaan in provincie Noord-Brabant de grond in

Samen met de provincie Noord-Brabant schenkt Velt 10.000 biologische bloembollen aan bewoners van verschillende woningcorporaties. "Hiermee gaan we de buurt vergroenen", zegt Nicolle Prins, projectcoƶrdinator bij Velt. "Bovendien brengen we buurtbewoners samen om de bloembollen te planten." Op donderdag 13 oktober gaan de basisschoolleerlingen bij woningcorporatie Charlotte van Beuningen in Vught aan de slag. Daarna gaan de bio-bloembollen op zondag 16 oktober bij Mooiland Woningcorporatie in St. Hubert de grond in, op woensdag 19 oktober bij Woningcorporatie WSZ in Bladel, Woningcorporatie st. Joost, locatie de Stapelen in Boxtel volgt op woensdag 26 oktober en op zaterdag 29 oktober sluiten ze af bij Woningcorporatie st. Trudo in Eindhoven.

Eerste voedsel voor wilde bijen
Aan het begin van de lente komen bloembollen in bloei te staan. Het is een prachtig tafereel en tegelijk ook ontzettend belangrijk. Bloembollen zijn voor bijen namelijk vaak het eerste voedsel in het voorjaar. Toch worden bij de teelt van gangbare bloembollen heel wat pesticiden gebruikt die nadelig zijn voor deze bestuivers. "Momenteel bedraagt het areaal biologische bloembollen minder dan 0,3% in Nederland. Door de vraag te vergroten krijgen biologische telers en verdelers de kans om te investeren en te professionaliseren. Daarom is Velt vanaf 2018 actief met een samenaankoop van biologische bloembollen."

Buurten vergroenen
"Vanuit deze actie is ook een samenwerking met de provincie Noord-Brabant ontstaan." Vorig jaar werden 15 verschillende initiatieven, waaronder Algemene School Oost in Bergen op Zoom, beloond met biologische bloembollen. "Dit jaar kiezen we ervoor om bloembollen te poten op 5 locaties van woningcorporaties. Samen met de buurtbewoners worden maar liefst 10.000 biologische bloembollen in de grond gepoot. Op die manier komen ze met elkaar in contact en met de natuur in hun omgeving." Volgend voorjaar kan iedereen in de buurt genieten van een prachtig kleurenpalet aan bloembollen.

Voor meer informatie: mirjam@velt.nu en www.velt.nu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven