Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas

Vanaf nu krijgen de patiënten van ziekenhuis Tjongerschans elke woensdag biologische groenten, aardappelen en biologisch vlees van Botmas uit Engwierum voorgeschoteld. Tjongerschans is daarmee het eerste ziekenhuis aan wie de biologische boerderij een complete maaltijd levert. 

De biologische boerderij Botmas past regeneratieve landbouw toe. Dit onttrekt niet aan de aarde, maar verrijkt en beschermt de bodem. "Dat maakt de gewassen sterker en de oogst voedzamer én lekkerder", vertelt boer Folkert Botma. "Dit nieuwe seizoen hebben wij met veel plezier onze groenten en aardappelen verbouwd voor ziekenhuis Tjongerschans. Het vlees is afkomstig van Hereford runderen die bij ons in Engwierum grazen. We verheugen ons om de patiënten van Tjongerschans de komende 28 weken te verrassen met het biologische eten van Botmas."

"We zijn erg blij met deze samenwerking", vertelt Angeline van den Berg, hoofd Hotelservices in Tjongerschans. "Er staan aardappelen met diverse soorten groentes op het menu, maar ook verschillende stamppotten afhankelijk van het seizoen. We krijgen de maaltijden convenience binnen. Dat betekent dat wij het eten alleen nog maar hoeven te portioneren en verwarmen. Onze hotelservice-assistenten serveren het eten vervolgens op aan onze patiënten. We hopen hiermee onze patiënten een heerlijke en eerlijke maaltijd te kunnen serveren." Op donderdag kunnen de medewerkers van Tjongerschans een warme maaltijd van Botmas bestellen.

Voor meer informatie: www.tjongerenschans.nl en www.botmas.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven