Bio Cotton Candy verovert Zwitserland en Duitsland

Cotton Candy is een witte, pitloze druivensoort die bekend staat om zijn kenmerkende zoete aroma en geur. Ze worden biologisch geteeld door OP Tarulli, een Apulische telersvereniging gevestigd in Noicattaro (Bari), die ongeveer op 400 hectare biologische druiven teelt.

De redactie van Freshplaza.it sprak hierover met Marilena Daugenti Tarulli, sales manager van het Apulische bedrijf. "Na de start in 2021 zijn de volumes dit jaar flink gegroeid. We verschepen elke dag een vrachtwagenlading naar Duitse en Zwitserse grootwinkelbedrijven, die dit ras erg waarderen. Voor de huidige oogst hebben we verpakkingen ontworpen met kleuren die doen denken aan snoepjes, om zo de unieke smaak en het aroma van deze speciale druif te benadrukken."

"Sinds eind juli, toen we begonnen met de Cotton Candy-oogst, namen de bestellingen uit Duitsland en Zwitserland gestaag toe, zozeer zelfs dat we verwachten dit seizoen uiterlijk over twee weken af te ronden."

OP Tarulli is de exclusieve licentiehouder voor de biologische teelt van Cotton Candy. "Op dit moment," vervolgt de manager, "is er 10 hectare in productie van dit ras. Ons bedrijf is het grootste in Europa qua teelt en marketing van biologische druiven, met 50 rassen van drie verschillende kleuren (wit, rood en blauw), die gedurende vijf maanden van het jaar worden verkocht, van begin juli tot eind november."

Cotton Candy biologische druiven - Verpakking OP Tarulli

"We mogen niet klagen over de verkoop, ondanks de moeilijke economische situatie van de afgelopen maanden. Dit is ons tweede seizoen met Cotton Candy. Het enige negatieve aspect bestaat uit de verkoopprijzen, die nog steeds onder het gemiddelde van vorig jaar liggen (-10/20%), zelfs aan het einde van het seizoen. Maar dit is een probleem dat alle druiventelers aangaat. De teeltkosten zijn aanzienlijk gestegen, en het zwaarst wegen de kosten voor verpakking, energie en arbeid. En natuurlijk hebben we de lonen moeten verhogen om de werknemers te stimuleren."

Voor meer informatie:
O.P. Ortofrutticoli Gruppo Tarulli Soc. Cons. a r.l.
Viale G. Saponaro Sindaco
70016 - Noicàttaro (Ba) - Italia
+39 080 478 37 61
info@gruppotarulliop.it
gruppotarulliop.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven