Oprichters van Honest Tea lanceren eigen bio-ijstheelijn: Just Ice Tea

Seth Goldman, Barry Nalebuff en Spike Mendelsohn onthullen de details van de nieuwe biologische theelijn van Eat the Change, slechts enkele maanden na de beslissing van Coca-Cola om te stoppen met Honest Tea.

Medeoprichters van Honest Tea Seth Goldman en Barry Nalebuff kondigen hun terugkeer aan in de ijstheebranche, samen met sterrenchef Spike Mendelsohn. Dit doen ze met de lancering van Just Ice Tea, een kant-en-klaar biologisch ijstheemerk dat zich richt op eenvoudige ingrediënten en Fairtrade-gecertificeerde theeën en zoetstoffen.

De biologische theelijn ligt in september 2022 in de VS in de schappen en is de nieuwste toevoeging aan Eat the Change, het planeetvriendelijke snack- (en nu ook drank)bedrijf dat in 2020 werd opgericht door Goldman en Mendelsohn.

Het nieuws voor de uitbreiding van Eat the Change in de ijsthee volgt op de aankondiging van Coca-Cola in mei 2022 dat het dit najaar zou stoppen met Honest Tea. Goldman en Nalebuff richtten Honest Tea op in Bethesda, Maryland, in 1998.

"Just Ice Tea gaat verder waar Honest Tea ophield, maar we verdrievoudigen onze inzet voor onze kernwaarden - Fair Trade gecertificeerd, biologisch en net zoet genoeg", zei Seth Goldman, medeoprichter van Honest Tea en Eat the Change, in de aankondiging. "We zijn verheugd dat we de kans krijgen om de gemeenschap van theetelers en detailhandelaren die in de steek werd gelaten door de stopzetting van Honest Tea opnieuw te dienen en hopelijk uit te breiden."

Volgens de aankondiging krijgt het merk de naam Just Ice Tea omdat 'Just Ice' verwijst naar de reeks arbeidsnormen en milieuprincipes die het team wil ondersteunen door middel van Fairtrade-premies en arbeidsnormen. Het merk zet zich ook in om onze planeet te ondersteunen via biologische certificering, waarbij een door derden gecontroleerde aanpak wordt gebruikt om het gebruik van synthetische gewasbeschermingsmiddelen, herbiciden, insecticiden en meststoffen te vermijden.

Fans van Honest Tea zullen met Just Ice Tea nieuwe versies van de favorieten van het publiek herkennen. Hoewel ze vergelijkbaar zijn, zijn enkele belangrijke verschillen: geen rietsuiker (als zoetstoffen worden Fair Trade gecertificeerde biologische agave en/of honing gebruikt), uitsluitend glazen flessen, iets minder zoet, en door de chef-kok samengesteld door medeoprichter Spike Mendelsohn, die de innovatie bij Eat the Change leidt.

Just Ice Tea wordt gelanceerd in 6 varianten:

  • Berry Hibiscus Herbal Tea:
  • Honey Green Tea
  • Moroccan Mint Tea
  • Original Green Tea
  • Peach Oolong Tea
  • ½ Tea ½ Lemonade

De laatste is een combinatie van twee favorieten in één fles. Hierin zitten gebrouwen zwarte theebladeren, gemengd met de zoete, citrussmaak van klassieke limonade.

Voor meer informatie: www.eatthechange.com 

Bron: Vending Marketwatch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven