Limited edition: Yunnan Emperor

Simon Lévelt wil met de limited edition Yunnan Emperor benadrukken dat er ook prachtige specialty koffie uit China komt. "Je proeft deze limited edition nu met 10% korting. Deze biologische koffie uit Yunnan heeft fruitige tonen van appel, het friszoete van bramen en een zweem van bruine suiker. Ontdek de Yunnan Emperor koffie in onze webshop of proef hem nu in één van onze speciaalzaken", zo meldt Simon Lévelt in de eigen nieuwsbrief.

Foto: Simon Lévelt

Op de website staat de volgende extra informatie:
China is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als koffieland, maar toch is deze koffie zeker het proberen waard. Yunnan Emperor is een bijzondere 100% arabica koffie uit de regio Yunnan, wat perfecte omstandigheden heeft om specialty koffie te verbouwen. Deze koffie is daar een goed voorbeeld van!

Yunnan Emperor heeft fruitige tonen van een frisse appel en het friszoete van bramen. Daarnaast is een “zoete laag” van bruine suiker te herkennen in de afdronk. Het aroma is aangenaam en toegankelijk. Als snelfilterkoffie is de koffie mild zoet met lichte bitters. Gezet als espresso wordt vooral het frisfruitige benadrukt. Dat maakt deze koffie lekker en toegankelijk voor iedereen.

Niet alleen is de smaak van de koffie het benoemen waard, dat is de oorsprong ook. Yunnan Emperor komt van de Yirong plantage. Deze plantage is in 1987 opgericht en wordt gerund door een moeder-dochter duo. Wat deze plantage zo bijzonder maakt is dat de focus ligt op het beschermen van het ecosysteem en wat terug doen voor de gemeenschap. Een groot deel van hun opbrengsten gebruiken ze dan ook hier voor. Er is dus veel om van de houden bij deze prachtige Fully Washed koffie uit Yunnan.

Voor meer informatie: info@simonlevelt.com en www.simonlevelt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven