Nieuwe partner: Jan van As

Udea introduceert een kwalitatieve vismodule en 'zuiver op de graat'

Een goede vis is niet zomaar overal te krijgen. Overbevissing is een groot probleem, met onnodige bijvangst, afnemende visaantallen en disbalans in het ecosysteem als gevolg. "Daarom zoekt Udea visleveranciers die kritisch kijken naar wat, waar en hoe ze vissen. Met leveranciers die het ecosysteem net zo belangrijk vinden als wij. Zodat u, uw klanten een kwalitatieve en duurzaam gevangen vis kunt aanbieden. We zien verschillende trends en ontwikkelingen in de markt. De klant is enerzijds op zoek naar gemak, meer borrel en tapas producten met gerookte vis en vissalades. Daarnaast zien we de vraag naar luxe, smaak en de kwaliteit van verse vis stijgen. Na verschillende pilots met visvitrines gevuld met verse vis en mooie presentaties, blijkt dat dit de verkoop sterk ten goede komt. Daarom hebben we gezocht naar een nieuwe partner en introduceren we verse vis specialiteiten voor een kwalitatieve vismodule", aldus Steffanie Eberson - Brandmanager Udea.



Nieuwe partner Jan van As
Voor de vismodule introduceert Udea verse vis van Jan van As. Een familiebedrijf dat dagelijks rechtstreeks inkoopt van (inter)nationale visboten en visafslagen. Het team maakt zich sterk voor de verduurzaming van visproductie en -consumptie. Ze dragen bij aan het op peil houden van de visstand, maken gebruik van duurzame vangsttechnieken en zorgen voor bescherming van vissen op de rode lijst.

Bijzonder assortiment
Het kritische beleid van Jan van As zorgt voor een veelzijdig en altijd wisselend assortiment. Niet alleen de mooiste zalm, scholfilet of Hollandse garnalen, maar ook andere bijzondere soorten die op dat moment op hun best zijn. Denk aan wilde zeebaars, zeeduivel, Skrei (winterkabeljauw) of vlezige gamba's. "Jan van As levert alleen vis in het juiste seizoen wanneer deze niet met de voortplanting bezig is. Het assortiment zal daarom regelmatig wisselen en is hierdoor altijd op zijn lekkerst."

Volgens oud ambacht (gerookte) zalm van Zalmhuis Steur
De verschillende soorten zalm komen van Zalmhuis Steur, bekend om zijn topkwaliteit biologische en MSC gecertificeerde zalm uit duurzame visserij. De specialisten fileren de zalm zelf om op klassieke wijze 12 uur droog te zouten. Voor een traditioneel gerookte zalm wordt de vis afgespoeld en gaat voor 8 tot 15 uur de rooktunnel in, bij lage temperatuur. De controle en het inpakken gaat met de hand, hierdoor ontstaat de best gerookte zalm. Deze manier van roken past men toe voor koud gerookte vis.

Vakkundig gerookte vis van vishandel Klooster onder Marqt label
Udea maakt de viscategorie compleet met een uitgebreid assortiment warm gerookte vis. Bestaande uit maar liefst 11 soorten gerookte vis waaronder makreel, meerval en forel. Allen met liefde gerookt door Vishandel Klooster, dit familiebedrijf komt uit het echte vissersdorp Enkhuizen en rookt al meer dan 100 jaar op beukenhout, dat geeft zijn unieke smaak. Verschillende vissoorten worden 3 tot 4 uur gerookt op maximaal 72°C, variërend naargelang het vetpercentage en grootte. Deze manier van roken past men toe voor warm gerookte vis.

Steffanie: "Het uitgebreide assortiment Marqt gerookte vis, vervangt het warm gerookte vis assortiment van Fish and More. Hiermee hebben we een toekomstbestendig assortiment met constante kwaliteit en een verlenging van THT met 2 dagen voor de winkelier."

Keurmerken en vangst
Alle vis wordt ingekocht volgens het Vis&Seizoen principe: gevangen in het juiste seizoen, met een duurzame vangsttechniek (of kweekmethode) en uit een gezonde populatie. Het totaalassortiment bestaat uit BIO, MSC of ASC gecertificeerde vis en is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.

Voor meer informatie: verkoop@udea.nl en www.udea.nl 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven