Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cranberryoogst op Terschelling begonnen

Tholen - In de duinen van Terschelling is de cranberryoogst van start gegaan. Twintig professionele plukker gaan met speciale plukbakken het ruige gebied in om de bessen te oogsten. Vorig jaar was een topjaar, dit jaar is het minder, maar de plukkers klagen niet. "De natuur bepaalt wat er zit, want anders zouden we ons er allemaal mee bemoeien en dan kwam het ook niet goed", zegt een van hen tegen Omrop Fryslan. 


Foto Terschellinger Cranberries

De cranberries van Terschelling worden niet geteeld, maar vallen onder de noemer 'vergaren'. "Het is echt een natuurproduct. Omdat het een puur wilde vrucht is, zijn cultuurtechnische maatregelen zoals bemesten niet toegestaan", vertelt Hans van Keulen van Cranberries Terschelling.

Cranberries worden deels verwerkt en komen deels beschikbaar voor de versmarkt via onder andere Udea en Smeding Groenten en Fruit. "Ik verwacht dat we vanaf week 40 bessen kunnen leveren. Dit jaar zijn er veel onrijpe witte bessen die uitgesorteerd moeten worden", licht Hans nog toe.

Klik hier voor het artikel van Omrop Fryslan 

Voor meer informatie:
Terschellinger Cranberries
info@terschellingercranberry.nl  
www.terschellingercranberries.nl