Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Louis Bolk Instituut kende in 2021 financieel een uitzonderlijk positief jaar

Het boekjaar 2021 was voor het Louis Bolk Instituut financieel gezien een uitzonderlijk positief jaar. Het onderzoeksinstituut sloot het jaar af met een positief resultaat van 862.146 euro voor belastingen. De netto project- en subsidiebaten bedroegen bijna 4,88 miljoen euro en lagen daarmee 13% hoger dan in 2020. Van de baten van 2021 kwam 34% uit opdrachten en projectsubsidies van ministeries en 50% kwam van provincies en gemeenten. 

Het Louis Bolk Instituut verwacht ook in 2022 een goed financieel resultaat te realiseren, maar niet zo uitzonderlijk als over 2021. Dat komt onder andere doordat de kosten gerelateerd aan verdere professionalisering van de organisatie toenemen. Het positieve resultaat van 2021 zal worden aangewend om op bedrijfsniveau het weerstandsvermogen van het instituut te versterken en een aantal specifieke innovatieve projecten mogelijk te maken.

In het jaarverslag staan onder meer artikelen over agroforestry (op zoek naar het systeem dat bij de boer past), regionale teelt van eiwitgewassen (een boost voor biodiversiteit en bestuivers) en Kritische Prestatie Indicatoren die boeren helpen effectief te verduurzamen. En de nieuwe directeur Ilse Geijzedorffer vertelt in een artikel hoe zij kijkt naar het 45-jarige Louis Bolk Instituut en naar de toekomst (titel: Eigenwijs onderzoek dat harder nodig is dan ooit). 

Klik hier voor het jaarverslag 2021 van het Louis Bolk Instituut.

Publicatiedatum: