Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Mr sweetpotato' Patrick FitzGerald:

"Nu we op dit niveau zijn gekomen, wordt het ras belangrijk"

Patrick FitzGerald, CEO en oprichter van Beotanics, bracht onlangs weer een bezoek aan biologische tuinderij de Waog in Neer (Limburg). "Gisteren konden we na meer dan 2 jaar afwezigheid vanwege covid eindelijk weer eens in het echt gedag zeggen tegen 'Mr sweetpotato' Patrick FitzGerald. Hij kwam langs om te zien hoe onze zoete aardappelen dit seizoen groeien. Geweldig om je weer te zien en tot snel!", aldus Joep van de Bool op LinkedIn.

Mark van Lier (Lenders BV), Patrick FitzGerald en Joep van den Bool.

Patrick plaatste onderstaande video op LinkedIn met de volgende toelichting: "Toen wij in 2006-2009 voor het eerst zoete aardappelplanten gingen verkopen in Noord-Europa hadden we dit soort taferelen op een zoete aardappelveld niet kunnen vermoeden. Natuurlijk worden voor de verwerking van gewassen nog grotere machines ingezet. Deze foto's en video van 'long time client' Joep van de Bool uit Nederland tonen de oogst van 2022 van zijn biologische zoete aardappelteelt. Dat boeren in Nederland, Belgiƫ, Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk in staat zouden zijn dit gewas te produceren werd niet voor mogelijk gehouden. Nu we op dit niveau zijn gekomen, wordt het ras belangrijk. Het ras Bellevue dat we hier zien, wordt de favoriet in de versmarkt. In de achtergrondproeven van de afgelopen jaren hebben we nog enkele verrassingen te verwachten. Dit is het resultaat van vele decennia veredeling door de Louisiana State University. En er komen nieuwe nevenstromen van dit gewas. De realiteit van hoe het in de toekomst met deze en andere gewassen zal zijn, is een interessante overweging die investeringen in veredeling en technologie aan beide uiteinden van de toeleveringsketen waard zijn. Deze acties en de volledige integratie van nieuwe gewassen in de technologische vooruitgang van de voedselverwerking zullen de grote drijvende krachten zijn achter de schaal van de productie in de toekomst!"

Publicatiedatum: