Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opslaan van akkerbouwproducten: houd rekening met vogelgriep

Al langere tijd worden we geconfronteerd met uitbraken van vogelgriep. De vogelgriepsituatie is nog zorgelijker dan voorgaande jaren. Waar het virus voorheen een zomerdip kende, zijn de besmettingen deze zomer vrijwel onverminderd doorgegaan.

De NVWA vroeg afgelopen week extra aandacht voor het reinigen van veewagens en containers. Ook kan deze situatie voor akkerbouwers consequenties hebben, zo meldt het ZLTO. Het advies is om geen aardappelen, suikerbieten of andere producten in kuilen in de directe nabijheid van pluimveestallen op te slaan. Dit in verband met de hygiëne-maatregelen die gelden voor transport.

"Weliswaar gelden de hygiënevoorschriften alleen voor vervoerders van pluimvee, broedeieren en varkens maar toch willen wij je erop attent maken. Als er sprake is van een vogelgriepbesmetting op je bedrijf zelf of in je omgeving, kan dat mogelijk ook gevolgen hebben voor het transport van andere producten. Zeker als het aantal besmettingen nog verder toeneemt", aldus ZTLO.

Bron: ZLTO

Publicatiedatum: