Strokenteelt en nieuwe biologische rassen tijdens Summer Field Day Vitalis

Enza Zaden geeft groentetelers de mogelijkheid om tijdens de Summer Field Days meer kennis te vergaren over onze Nederlandse bodem en haar allernieuwste rassen te ontdekken. Het event is bedoeld voor telers die op zoek zijn naar inspiratie, interactie met vakgenoten én bekende experts. Het event vindt plaats van 27 tot en met 30 september in Twisk, Enkhuizen en voor de biologische telers bij Vitalis in Voorst. 
  

Enza Zaden is een onafhankelijk familiebedrijf uit Enkhuizen dat in 1938 is opgericht en groenterassen veredelt voor de professionele markt. Het bedrijf behoort tot de tien grootste groenteveredelingsbedrijven ter wereld en is marktleider in ijsbergsla in Nederland. Jaarlijks worden er wereldwijd uit haar slazaden meer dan 12 miljard kroppen sla geteeld. Dochteronderneming Vitalis Biologische Zaden - marktleider in Nederland in biologische pompoenen - heeft in meer dan 25 jaar een indrukwekkende expertise opgebouwd in het hele proces van biologische zaadveredeling, -productie en teelt. Het ‘Strokenteelt project’ bijvoorbeeld, is onlangs genomineerd voor de Plantum Duurzaamheidsprijs 2022. Dit project is tevens te zien tijdens de Summer Field Days. Bovendien is op vrijdag 30 september op de locatie Twisk speciaal voor werkzoekenden een Meet & Greet met Enza Zaden specialisten.  

Strokenteelt en nieuwe biologische rassen in Voorst
Van 27 tot en met 30 september toont Vitalis Biologische Zaden in Voorst een breed biologisch assortiment van nieuwe en bestaande groenterassen. Op dinsdag 27 september is er een speciaal event waar Dr. Ir. Dirk van Apeldoorn van Wageningen University & Research (WUR), strokenteelt bespreekt. Bij strokenteelt worden op een perceel meerdere gewassen in stroken naast elkaar geteeld. De diversiteit aan gewassen zorgt ervoor dat er allerlei boven- en ondergrondse interacties tussen de gewassen ontstaan, die ervoor zorgen dat nutriënten, water en zonlicht optimaal benut kunnen worden. De afwisseling tussen de gewassen zorgt er bovendien voor dat ziekten en plagen zich minder snel verspreiden. Ook geeft Coen ter Berg, landbouwkundig adviseur, uitleg over de profielkuil op de locatie Voorst. Deze profielkuil is een dwarsdoorsnede van de grond waar men doorheen kan lopen en oog in oog komt te staan met de wortelen van de planten. Zo krijgt men zicht op het bodemleven en wat zich daar zoal afspeelt.

Meet & Greet in Twisk voor werkzoekenden uit West-Friesland
Aansluitend op de Summer Field Days is op vrijdag 30 september vanaf 16.00 uur in Twisk een informele Meet & Greet met borrel voor geïnteresseerde werkzoekenden uit de regio. Door de snelle groei van Enza Zaden zijn er jaarlijks gemiddeld 100 (internationale) vacatures, van vmbo tot wo-niveau. Verschillende specialisten van uiteenlopende afdelingen zijn in Twisk aanwezig om, onder het genot van een hapje en drankje, toelichting te geven en vragen te beantwoorden over werken bij Enza Zaden. Meer informatie en aanmelden via deze link.

Meer informatie en details over de locaties zijn hier te vinden.   

Voor meer informatie: 
Enza Zaden 
info@enzazaden.nl 
www.enzazaden.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven