"De massaproducten van Aldi, Rewe, enzovoorts worden door de staat gesubsidieerd"

Consument ziet 'echte prijs' niet volgens Alnatura CEO Götz Rehn

Om geld te besparen hopen Duitse consumenten op aanbiedingen en koopjes bij Rewe, Edeka, Aldi. Biologische winkels worden steeds meer gemeden. Veel mensen denken dat de producten veel duurder zijn dan bij Rewe, Edeka of Aldi. Vooral discounters adverteren immers dat ze bijzonder 'goedkoop' zijn. Götz Rehn, oprichter van de biologische keten Alnatura, beweert nu dat het eigenlijk andersom is.

Rewe, Edeka, Aldi niet zo goedkoop als ze denken?
Door de inflatie beleeft de biologische sector "de ergste inzinking in 35 jaar", aldus Götz Rehn in een interview met de 'Süddeutsche'. Klanten willen geld besparen en gaan daarom naar discounters. Volgens Götz is het een misvatting dat supermarkten goedkoper zijn dan biologisch winkels. "Zij hebben geen echte prijzen, de prijzen liegen." Hij zegt dat biologische producten objectief gezien een lagere prijs hebben dan supermarktproducten voor dezelfde hoeveelheid.

Hij beschuldigt discounters en supermarkten van 'gesubsidieerde massaproducten'. "De massaproducten van Aldi, Rewe, enzovoorts worden door de staat gesubsidieerd. En via belastingen draagt de consument uiteindelijk de productiekosten. Maar niemand zou dat in de winkels zien - en dus de 'echte prijs' niet kennen."

Maar zelfs in het dagelijks leven zijn sommige biologische artikelen aanzienlijk goedkoper. De biologische voedselbaas is goed voorbereid en noemt in zijn interview met de 'Süddeutsche' natuurlijk een paar voorbeelden waar biologische producten goedkoper zijn dan hun tegenhangers in discounters. Maar dit verzacht zijn existentiële zorgen slechts een beetje: de oprichter van Alnatura vreest voor zijn sector als de klanten de biologische markten verder links laten liggen.

Bron: Der Westen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.