Webshop eFarmz haalt 3 miljoen op en maakt stap naar Vlaanderen

eFarmz, de Belgische webshop van maaltijdboxen en biologische en lokale kraakverse producten haalde onlangs een financiering van 3 miljoen euro op met Akiles. Christophe Rousseaux, voormalig oprichter en CEO van Immoweb, is de initiatiefnemer van dit Belgische fonds. Dankzij deze kapitaalsverhoging zal eFarmz niet alleen zijn groei en verdere verovering van de Franstalige Belgische markt versnellen, ook de Vlaamse markt wordt aangesneden. Zo hoopt het bedrijf een vaste waarde te worden op het bord van iedere Belg.

Foto: eFarmz

eFarmz eFarmz levert bio-maaltijdboxen – al dan niet met abonnementsformule en heeft een webshop met meer dan 1000 dagelijkse voedingsproducten, maar zet sinds kort ook een compleet
dienstenaanbod voor bedrijven in de markt (levering van dagelijkse lunches, fruit- & snackboxen, feestboxen). Door de recente overname van het team van Gorillas en Frichti, koplopers in express-bezorging in België, kunnen klanten in Brussel en omstreken ook dezelfde dag beleverd worden.

Dat zijn de ingrediënten voor een samenhangend en geïntegreerd biologisch en Belgisch platform. met de ambitie om een duurzaam en dynamisch ecosysteem volgens het korteketenprincipe op touw te zetten.

eFarmz strijkt nu ook neer in Vlaanderen met verschillende leveringen per week in Vlaams-Brabant en Antwerpen, Mechelen, Gent, Leuven en omgeving.

Door deze kapitaalsverhoging in combinatie met de aankoop van aandelen van enkele van de historische aandeelhouders van eFarmz, wordt Akiles de grootste aandeelhouder. Voor deze transactie kregen eFarmz en zijn aandeelhouders het advies van fusie en overname specialist Merodis.

"We hebben niet lang getwijfeld over een investering in dit bloeiende bedrijf. De groeistrategie van eFarmz is immers gestoeld op dezelfde duurzame waarden als die van het Akiles-fonds. Door betaalbare, kwaliteitsvolle, verse, lokale en biologische producten aan huis te leveren, heeft eFarmz een sterk groeipotentieel. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling. Maaltijdboxen zijn erg populair en economisch omdat je zo regelmatig een brede waaier aan biologische en lokale gerechten bij je thuis ontvangt, waarbij er minder tijd en voeding verspild wordt", vertelt Christophe Rousseaux, managing partner van Akiles.

"Ik ben heel blij dat we een Belgisch fonds vonden om eFarmz lokaal verankerd te houden. Van bij ons eerste gesprek was ik ervan overtuigd dat Akiles een ideale partner zou zijn, vanwege hun online ervaring en de groeiambities die ze voor eFarmz koesterden. Ze hechten ook veel belang aan de kenmerkende waarden en het duurzame DNA van eFarmz", aldus Muriel Bernard, Oprichtster & CEO eFarmz.

Over eFarmz
eFarmz is een webshop, 'van boer naar bord', die maaltijdboxen, lunches, biologische en lokale producten bij je thuis, in je bedrijf of in een afhaalpunt levert. Elke week kiezen duizenden gezinnen en tientallen bedrijven ervoor om biologisch en lokaal te eten door op eFarmz te bestellen. Bovendien werkt eFarmz rechtstreeks samen met 150 lokale producenten om de beste seizoensproducten te selecteren. Het is hun ambitie om biologische en lokale producten eenvoudig bereikbaar te maken voor iedereen.

Over Akiles
Christophe Rousseaux richtte Akiles op in 2019. Akiles is een “evergreen” investeringsfonds dat ondersteund wordt door ervaren investeringsmanagers. Met zijn ervaring als oprichter en CEO van Immoweb, wil hij via Akiles andere succesvolle managers en ondernemers op lange termijn steunen om hun bedrijf te laten groeien. Akiles participeerde al in 11 bedrijven en blijft zoeken naar Belgische pareltjes om hen te begeleiden in hun groei..

Voor meer informatie: www.efarmz.be en www.akiles.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven