Dutch Dairy Challenge wil impact op duurzame veranderkracht Nederlandse melkveehouderij

De Dutch Dairy Challenge rolt zich na een succesvolle regionale piloteditie nationaal uit innovatie-aanjager voor het verduurzamen van de Nederlandse melkveehouderij. Met de landelijke uitrol heeft de Stichting i.o. de ambitie uitgesproken om samen met de partners Rabobank Nederland, FrieslandCampina, Agrifirm, Imagro en drie universiteiten te komen tot een brede nationale beweging met impact op de duurzame veranderkracht van de sector. Initiatiefnemer Courage draagt het project over aan de dragende partners en sluit daarmee haar laatste initiatief af. 

De Dutch Dairy Challenge (DDC) is bedoeld als duurzame innovatie-aanjager voor alle (keten)partners in de melkveehouderij: boeren, studenten, ketenpartijen en andere betrokkenen. Dit gebeurt in de ondernemers challenge door het van onderaf ondersteunen van initiatieven van ondernemers (en samenwerkingspartners) om de ideeën verder te brengen door het organiseren en regisseren van een innovatieproces. Daarnaast is er in 2022 een nieuw spoor toegevoegd: de studenten challenge. Multidisciplinaire studenten teams werken in 100 dagen aan verfrissende ideeën voor een duurzame en economisch rendabele melkveehouderij.

Nieuwe innovatie-organisatie
Na een succesvolle regionale editie in Noord-Limburg en Oost-Brabant heeft de DDC nu met een landelijke aanpak de ambitie uitgesproken om samen met vele anderen te komen tot een brede nationale beweging met impact op de duurzame veranderkracht van de sector. Dit doet de DDC door innovaties en vernieuwing van onderaf aan te jagen waarbij direct en indirect een grote groep melkveehouders wordt betrokken en geïnspireerd. De initiatiefnemers zijn Rabobank Nederland, FrieslandCampina, Agrifirm, Imagro, Courage en de Alliantie TUe, WUR, UU, UMC Utrecht (EWUU) met de drie universiteiten in Eindhoven, Wageningen en Utrecht. De samenwerkende partijen richten momenteel een stichting op waarin ze de DDC gaan onderbrengen. De Stichting Courage gaat daarin op en draagt het project nu over aan de dragende partners

Voor meer informatie:
www.dutchdairychallenge.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven