Sjaak Smeins, Dutch Seaweed Group:

"We kunnen ook voor andere partijen zeegroenten en kruiden drogen"

Tholen - De zeewierboerderij en verwerkingsunit van Dutch Seaweed Group zijn sinds 10 augustus Skal-gecertificeerd. "Dit biedt ook kansen voor andere partijen binnen de bio-branche. We hebben namelijk een bijzondere droger ter beschikking, waarmee we ook voor anderen biologische zeegroenten en kruiden kunnen drogen. Aangezien we niet het hele jaar zeewier drogen hebben we capaciteit beschikbaar. We kunnen in onze droger 2000-5000 kilo per dag verwerken en dus echt maatwerk bieden", vertelt Sjaak Smeins vanuit Yerseke. Dutch Seaweed Group is met de droger Skal- en BRC-gecertificeerd.

Sjaak Smeins en Henk-Jan Bokhorst.

De droger is speciaal voor de verwerking van diverse zoute en zilte zeegroenten ontwikkeld. Gewassen zoals verschillende zeewier-soorten, zeekraal, lamsoor en kruiden kunnen nu mechanisch gedroogd worden. Het is ook mogelijk om andere hoogwaardige gewassen te drogen in deze drogerij.

De entree van de droger.

Sjaak geeft aan dat ze bij Dutch Seaweed Group een steeds grotere belangstelling van het publiek voor zeewier en zeegroenten merken. De drogerij maakt deel uit van een uniek logistiek centrum voor het verwerken van zeegroente in Yerseke. "Met dit centrum en de diverse machines, kunnen we de stijgende vraag vanuit de markt veel gemakkelijker aan. We kunnen niet alleen drogen, maar beschikken ook over machines waar we mee kunnen wassen, snijden en blancheren."

Foto rechts: gedroogde zeekraal.

Voor meer informatie:
Sjaak Smeins
Dutch Seaweed Group
Krab 5
4401 PA Yerseke
+31 (0)6 53798282
sjaaks@dutchseaweedgroup.com 
www.dutchseaweedgroup.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven