"De bijzondere combinaties bedenken we vaak zelf"

Nieuwe smaak biologische Zeeuwse siroop: Magnolia, Jeneverbes, Gember

Tholen - Searoop lanceert deze week een nieuwe smaak: Magnolia, Jeneverbes, Gember. Hiermee staat de teller op zeven verschillende siropen. "Deze Searoop heeft een volle, verfrissende maar vooral verrassende smaak omdat niemand weet hoe Magnolia smaakt", vertelt Margot Verhaagen.Searoop is een biologische Zeeuwse limonadesiroop op basis van versgeperste appelsap, botanische kruiden en extracten van kruiden uit de duinen. "De appels voor ons appelsap betrekken via Loverendale Ter Linde uit Oostkapelle. Omdat we appelsap als basis gebruiken bevat Searoop minder suiker. Daarnaast is Searoop vegan. Voor de kruiden en extracten werken we samen met Biosfeer uit Groede. De bijzondere combinaties bedenken we vaak zelf en we gaan ook altijd uit van hetgeen we zelf lekker vinden smaken. Dat werkt vaak heel goed. En ja, we willen natuurlijk steeds iets 100% bijzonders op de markt brengen, zonder toevoegingen."

De zeven smaken
Het merk heeft in haar 2,5 jaar bestaan al de nodige stappen gezet. In eerste instantie brachten ze vier smaken op de markt: Duindoorn, Meidoorn, Salie - Zwarte bes, Lavendel, Roos - Rabarber, Zeekraal, Zeevenkel en Rozemarijn, Citroenmleisse, Tijm. "Deze smaken waren meteen een doorslaand succes, waarop we besloten om in 2021 uit te breiden met Vlierbloesem, Maarts viooltje, Klaproos en Kweepeer/Rozenbottel/Wilde Passiebloem. Bijna alle varianten zijn inmiddels naast in flessen van 500 milliliter ook in flesjes van 250 milliliter verkrijgbaar."

De zeven smaken op een rij in het Zeeuwse zand. 

Margot geeft aan dat eigenlijk alle smaken om de beurt erg in trek zijn. "Ik denk dat dit mede van het seizoen afhangt, nu zijn de Kweepeer en de Duindoorn hardlopers, in het voorjaar Rabarber. Rozemarijn en Zwarte bes zijn altijd wel geliefd, net als Vlierbloesem. Voor de Magnolia verwacht ik veel belangstelling."

Voor consumenten en horecaondernemers
De bio-limonadesiroop uit Zeeland is inmiddels in heel Nederland verkrijgbaar, via groothandels als Udea en UniPharma. "Ook in België loopt het al goed via diverse verkooppunten. Verdere buitenlandse expansie staat op de planning." Margot geeft aan dat het al met al dus heel erg goed gaat met Searoop en dat ze gestaag doorgroeien. "We richten ons op bewuste consumenten die minder suiker willen gebruiken en/of vegan producten willen. Daarnaast is het non-alcoholische assortiment erg interessant voor ons. Door de gelaagde smaken is Searoop namelijk een prima vervanger voor alcohol in een mocktail maar ook tijdens de maaltijd."

Searoop voor de horeca speciale Bag in Boxen van 5 liter ontwikkeld. "Ook in dit segment loopt het meer dan goed en wordt het bijvoorbeeld als homemade lemonade verkocht en geschonken in mocktails en cocktails. We lieten een speciale receptenfolder maken. Momenteel zijn de blikjes Searoop Soda-ready to drink in ontwikkeling, als het goed is zijn deze vanaf het voorjaar 2023 beschikbaar."

Veelzijdig te gebruiken
Margot vertelt dat Searoop niet alleen lekker is voor zomaar tussendoor. "Het smaakt ook goed in cocktails en mocktails. "Voor al onze smaken hebben we lekkere en makkelijk te bereiden recepten laten ontwikkelen. Natuurlijk is en blijft het zomaar tussendoor als dorstlesser heerlijk in water en bruiswater. Searoop wordt daarnaast trouwens steeds meer gebruikt in recepten, denk aan ceviche, en bij ijsbereidingen en bijvoorbeeld als dressing voor over een salade. Het is dus een erg leuk product en we zijn nog meer afgeleiden aan het bedenken zoals Searoop voor in de koffie met een karamelsmaak en een van Searoop afgeleide vegan chocoladelijn. Wordt vervolgd dus!"

Voor meer informatie
Margot Verhaagen
JB Diesch
Kleverskerksejaagpad 22
4338 PZ Middelburg
+31 (0)118 552710
margot@jbdiesch.nl 
www.searoop.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven