De Gouden Leeuwerik: nieuwe prijs voor akkervogelboeren

Vogelbescherming Nederland heeft met de Gouden Leeuwerik een nieuwe prijs in het leven geroepen voor akkervogelboeren die zich met ziel en zaligheid inzet voor de biodiversiteit op hun bedrijf. Inzenden kan tot 26 september en de winnaar zal eind oktober bekend worden gemaakt (ook vollegrondsgroenten- en bollentelers worden tot de akkerbouw gerekend voor deze nominatie). De prijs bestaat uit een fraaie wisseltrofee van, hoe kan het ook anders, een veldleeuwerik en een geldbedrag van 5.000 euro, bedoeld om de biodiversiteit op het bedrijf verder te ondersteunen.

Boerenlandvogels horen bij Nederland. Toch dreigen ze uit ons landschap te verdwijnen. Daarom wil Vogelbescherming Nederland belangrijke weide- en akkervogelgebieden veiligstellen en uitbreiden. Vogelbescherming Nederland doet dit sámen met boeren die werken aan een natuurlijk landschap: waar ruimte is voor vogels, insecten en andere soorten. In 2022 wil Vogelbescherming twee koplopers belonen die zich met hart en ziel inzetten voor de biodiversiteit op hun bedrijf. De prijzen zijn bestemd voor een 'weidevogelboer' en een 'akkervogelboer'.

De Gouden Grutto werd in juni uitgereikt aan weidevogelboer Klaas de Lange van Weerribben Zuivel.

Klik hier voor meer informatie over deelname aan de verkiezing voor de Gouden Leeuwerik.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.