Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Valeriy Yakovenko, mede-oprichter en managing partner van Drone UA:

"Drones zijn kosteneffectiever dan seizoensarbeiders"

Valeriy Yakovenko, medeoprichter en managing partner van Drone UA (Oekraïne), gaf onlangs zijn visie op de dynamiek tussen drones en handenarbeid: "Alle robotapparatuur is ontworpen om het werk gemakkelijker te maken, tijd efficiënter te gebruiken en al die processen die geautomatiseerd kunnen worden, te automatiseren. Dat wil zeggen dat de mens de baas blijft, terwijl de robot of drone het werk doet."

"We zien hoe robotisering de teelt beïnvloedt. Jongeren keren terug naar het platteland om op het land te gaan werken met moderne technologieën. De trend is merkbaar - steeds meer Oekraïense telers beginnen te werken met de nieuwste technologieën. Zij ervaren zelf dat investeringen in drones zich snel terugbetalen, soms al tijdens één seizoen, en soms zelfs in één vlucht of één toepassing van beschermingsmiddelen. Dit is dus een verademing voor de telers. En als we de aanschaf van een drone/robot vergelijken met het inhuren van seizoensarbeiders, is het eerste economisch rendabeler, en dat is een wereldwijde trend."

Volgens Valeriy is de geschiedenis van robotica in de land- en tuinbouw ook een verhaal over service; steeds meer dienstverlenende bedrijven worden opgericht zodat telers geen kapitaalinvesteringen hoeven te doen voor de aankoop van apparatuur of voor het onderhoud van personeel dat 10 maanden per jaar niet werkt. Dit betekent dat er op dit moment een essentiële verschuiving plaatsvindt in de agro-sector. "We hebben het nu niet over de aankoop van extreem dure apparatuur door afzonderlijke telers, maar over het overschakelen op het grootschalige gebruik van robots, die kunnen worden ingezet in alle regio's van ons land en over de hele wereld. Het is winstgevend, snel, zuinig en het is een oplossing voor veel problemen."

Bron: east-fruit.com 

Publicatiedatum: