Geen opvolging - unieke manier van werken dreigt verloren te gaan

Documentaire over Eindelienge draait deze week op Film by the Sea

Eindelinge, de documentaire over BD-boerderij Eindelienge in Ritthem, wordt deze week vertoond op Film by the Sea 2022 in Vlissingen. Hij draait op woensdag 14 september (14:15 uur), donderdag 15 september (14:45 uur) en zaterdag 17 september (13:45 uur). Met de nuchtere visie en vermakelijke anekdotes van familie De Visser, over het leven en werken op de Zeeuwse boerderij Eindelienge, ondersteund door muzikale intermezzo's, nemen de
Hoekman Brothers de kijkers mee op een reis in een wereld die voor veel mensen verborgen bleef.

Mieke en Leo de Visser

Synopsis
Veertig jaar geleden begonnen Leo en Mieke de Visser hun biodynamische boerderij Eindelienge in Ritthem. Geïnspireerd door de Amish werken ze er met trekpaarden en vertrouwen ze op de kracht van de natuur; grote landbouwmachines zijn er zeldzaam. 

In het begin werden ze voor gek verklaard en veel collega-boeren geloofden niet dat ze met hun manier van werken een succesvol boerenbedrijf konden opbouwen. Maar veertig jaar later hebben zij het bestaansrecht van hun gedachtegoed en werkwijze wel bewezen.

Maar met hun aanstaande pensioen en geen opvolging, verdwijnen de zeldzame trekpaarden uit het Zeeuwse landschap en dreigt er een unieke manier van werken verloren te gaan. De gelijknamige documentaire Eindelienge neemt je mee in een wereld waar de tijd stil heeft lijken te staan, maar waar het gedachtegoed actueler is dan ooit.

Achtergrond
Drie jaar geleden begon het filmavontuur op 't Hof Eindelienge, na een tip van Jan Zwemer en Dingeman de Visser (de jongste zoon van de familie). Het unieke karakter van de biologisch-dynamische boerderij verleidde de broers tot het maken van hun eerste lange documentaire. Door de lockdowns liep het proces vertraging op, maar hierdoor kan de film een waardevolle toevoeging zijn op het maatschappelijke stikstofdebat. Maar Eindelienge is vooral een film over de wereld die Leo en Mieke de Visser de afgelopen veertig jaar hebben gecreëerd in Ritthem.

Selecties
De documentaire is geselecteerd voor Film by the Sea 2022 in Vlissingen en draait op: woensdag 14 september 14:15 uur / donderdag 15 september 14:45 uur / zaterdag 17 september 13:45 uur.

Regisseur: Hoekman Brothers
Land: Nederland
Jaar: 2022
Taal: Nederlands
Duur: 59 minuten
Cast: Leo en Mieke de Visser

Klik hier om naar de website van Film by the Sea te gaan.

Voor meer informatie: eindelienge@zeelandnet.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven