Koninklijke aardappel aangeboden aan Koninklijk Huis

Vrijdag 9 september is de Koninklijke aardappel door Agrico aangeboden aan Roger de Groot, de burgemeester van Noordoostpolder. De Koninklijke aardappel wordt jaarlijks door een aardappelhandelshuis uit Noordoostpolder geleverd. Het is een al jaren bestaande traditie dat de de gemeente Noordoostpolder en het agrofoodcluster de Koninklijke aardappel aanbieden aan het Koninklijk Huis.

Nirvana van Agrico
De aardappel die dit jaar het predicaat Koninklijke aardappel heeft, is het fritesras de Nirvana, een 'Next-Generation' aardappel. De Nirvana is uniek vanwege de flinke opbrengst, is passend voor de biologische teelt en is zeer resistent tegen Phytophtora.

Sauswedstrijd
Tijdens de overdracht zijn Nirvana-frites geserveerd met de nieuwe fritessaus, die het resultaat is van een jubileumwedstrijd in het kader van het 60-jarig bestaan van de gemeente Noordoostpolder. De jury bestaande uit chef-kok Guust de Nijs van Le Mirage, Agrico directeur Jan van Hoogen en burgemeester Roger de Groot hebben de sauzen getest en de winnaar gekozen. De winnares is Suus Loor uit Emmeloord.

Een mooie traditie
De traditie van de Koninklijke aardappel dateert vanaf 2013, toen de Koning en Koningin een bezoek brachten aan Noordoostpolder. Onder auspici├źn van het Agrofoodcluster organiseert ieder jaar een ander aardappelhuis in de Noordoostpolder het aanbieden van de Koningsaardappel.

Voor meer informatie:
Agrico
Duit 15
8305 BB Emmeloord
www.agrico.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven