Verhogen bioactieve stoffen in groenten- en fruitmixen de weerstand tegen welvaartsziekten?

Het dagelijks consumeren van een mix van groenten en fruit heeft een gunstig effect op de weerstandsverhoging tegen verschillende welvaartsziekten van gezonde mensen. Dat blijkt uit de driejarig humane voedingsinterventiestudie uitgevoerd door Universiteit Maastricht in opdracht van MiFood. Prof. dr. T.M.C.M. de Kok geeft woensdag 14 september om 14:30 uur in de jaarbeurshallen in Utrecht een toelichting op de resultaten. 

Weerstand tegen hart- en vaatziekten, kanker en diabetes type 2
In de MiBlend studie onderzoekt professor de Kok van Universiteit Maastricht het effect van consumptie van groenten en fruit op de gezondheid. In het onderzoek wordt specifiek gekeken naar de preventieve werking op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. De deelnemers aan het onderzoek zijn zover bekend gezond. Voor de metingen gebruikt Universiteit Maastricht foto’s van onder andere het oog: de zogenoemde retinascans. Daarin wordt de diameter van bloedvaatjes, en met name de verhouding tussen aders en slagaders bepaald.

Groenten- en fruitmixen hebben een gunstig effect
Deelnemers uit het onderzoek kregen gedurende een vastgestelde periode, elke dag 400 gram groenten en fruit. Per interventie werd een andere mix gebruikt. In totaal werd het effect van zeven verschillende mixen onderzocht. De drinkbare varianten, bevatten de volledige delen van onder andere appel, wortel, broccoli, blauwe bes en framboos. De schil zit dus verwerkt in de mix. De Joycie mixen, lieten een positief effect zien. Wel heeft het ene mengsel van groenten en fruit meer effect dan het andere. Professor Theo de Kok zal het in zijn presentatie toelichten. 

Voor meer informatie:
Mifood
info@mifood.nl 
www.mifood.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven