Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dolf Heikoop:

"Door te stoppen met kaasmaken kunnen we ons helemaal richten op de zorg van de koeien en beheer van het land"

Melkveehouders Dolf (25) en Margreet Heikoop (26) hebben dit jaar het bedrijf van haar ouders overgenomen. Ze zijn bewust gestopt met het maken van kaas en lokale verkoop. "Daardoor kunnen we ons nu helemaal richten op de zorg voor de koeien en beheer van het land." De ouders van Margreet hebben enkele tientallen jaren kaas gemaakt en op de lokale markt verkocht. Zij waren er succesvol in, zo wonnen ze in 2012 zelfs de Cum Laude Award voor beste boerenkaas. Om dan te stoppen met kaas maken en lokale verkoop is best een beslissing. Dolf: "Natuurlijk vonden mijn schoonouders het jammer. Het is toch een stuk levenswerk. Maar ze begrijpen het wel. Wij moeten immers door met het bedrijf. Een belangrijke reden voor ons is dat ons hart niet ligt bij het kaas maken en de verkoop aan huis. Ik kan het goed beoordelen, want mijn ouders hebben ook een boerderijwinkel. Het is niet iets wat je er even bij doet. Als je het doet, dan moet je het goed doen."

Klik hier voor het volledige artikel

Bron: Nieuwe Oogst

Publicatiedatum: