George van Eldik, namens TAN Logistics:

"We verwerken jaarlijks honderden containers gember uit alle productiegebieden"

Tholen - Na jarenlang op het Food Center Amsterdam bij onder meer het voormalige Vroegop-Windig en levensmiddelengroothandel De Kweker te hebben gewerkt, is George van Eldik nu als bedrijfsadviseur aan de slag voor onder andere TAN Logistics.

“TAN Logistics is een snelgroeiende logistiek dienstverlener voor de AGF-branche, gevestigd in Zoetermeer. Vanuit een nieuw bedrijfspand voorzien van de laatste techniek op het gebied van koelen en drogen kunnen we flexibel en met hoge kwaliteit allerhande logistieke diensten verlenen”, vertelt George. 

Klanten zijn Europese importeurs en groothandels. Gember is echt ons specialisme. Kwaliteitscontrole, opslag, drogen, bijsnijden en ompakken van gember zijn onze belangrijkste activiteiten. We verwerken jaarlijks honderden containers gember, uit alle productiegebieden.”

"Momenteel is het coronabeleid in China nog steeds erg streng, wat enerzijds resulteert in de beperking van de export. Anderzijds dalen nu wel de zeevrachtkosten, wat de export van Chinese producten zal helpen. Overigens blijft het lastig om de komende logistieke beschikbaarheid en kosten te voorspellen vanwege verschillende politieke en economische risicofactoren", aldus George.

Vanuit Zoetermeer vindt de gember haar weg door heel Europa. Maar er wordt ook veel gewerkt met onder andere nashi peer, appels en citrus. TAN Logistics heeft een vliegende start gehad. "Vanaf de opening loopt het meteen erg goed. We hebben nog niet eens de tijd gehad om een website te lanceren."

Douane-entrepot en KCB keurlocatie
TAN Logistics is douane-entrepot en tevens KCB keurlocatie. "We helpen onze klanten met het opmaken van T1-documenten en andere douanedocumenten en we faciliteren dagelijks KCB keuringen. Bovendien hebben we ruimte voor flexibele dienstverlening voor andere producten. In verschillende koelcellen kunnen we groenten en fruit op temperaturen van +1 tot +13 graden opslaan. Het WMS systeem biedt alle relevante informatie, met uitgebreide rapportagefuncties voor klanten. Opslag van volle containers of enkele pallets? Ompakken, labelen, orderpicken? Het is bij ons allemaal mogelijk. De kwaliteit van dienstverlening is geborgd door onder andere de nieuwste koel- en droogtechniek, ons informatiesysteem en onze IFS Food en Skal-certificeringen."

Gevraagd naar de impact van de hoge energiekosten, antwoordt George: "Natuurlijk kampen wij ook met de huidige hoge energieprijzen. Gelukkig is de nieuwbouw volledig gasloos ontworpen en wordt de voor koelen en drogen benodigde elektriciteit deels opgewekt door de eigen zonnestroominstallatie. Als de dagen weer kouder worden wordt de restwarmte van de koel- en drooginstallaties gebruikt voor de verwarming van de kantoren, personeelsruimten en alle ongekoelde logistieke ruimten."

Voor meer informatie:
George van Eldik
TAN Logistics
Aluminiumstraat 50
2718 RA Zoetermeer
Mob: +31 (0)6 50662300
george.vaneldik@tanlogistics.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven