Dirk van den Heuvel, HillFresh:

"In alle landen groeiende vraag naar Limelon, maar Engeland en Duitsland zijn de koplopers"

Tholen – "De vraag naar de Limelon - de zoete smaakmeloen met het frisse smaakpatroon van een lime  - was goed en is dit jaar weer gegroeid. Daarbij heeft het weer ons ook goed geholpen. We zien een groei bij alle landen, maar Engeland en Duitsland zijn wel de koplopers. We zien hier een bovengemiddelde groei", vertelt Dirk van den Heuvel van HillFresh. 

Nieuw dit jaar was dat de importeur ook de biologische variant in commerciële volumes beschikbaar had. "We zijn met een aantal nieuwe bio-retailers opgestart. We hebben het programma alleen niet tot eind augustus kunnen invullen, dat moet volgend jaar wel lukken."

Over de beschikbaarheid van de Spaanse Limelon heeft HillFresh dit jaar geen klagen gehad. "We hebben de teelt van de Limelon verdeeld over drie gebieden in Spanje waardoor we verzekerd zijn van continuïteit. Over het hele seizoen was de beschikbaarheid goed, alleen in de opstart van het Murcia-seizoen hadden we een week vertraging gehad. Dit is wel meegevallen, omdat we twee tot drie weken vertraging hadden verwacht", vertelt Dirk.

Het Spaanse Limelon-seizoen krijgt medio september een vervolg met de eerste Limelon uit Brazilië, vanaf januari gevolgd door Costa Rica en Honduras. Op de vraag of het gaat lukken om deze premium meloen jaarrond beschikbaar te krijgen, antwoordt de importeur: "Jaarrond is nog wel een uitdaging. Het is nog niet gelukt om alle seizoenen op elkaar aan te laten sluiten, we zijn hier wel mee bezig."

Voor meer informatie:
Dirk van den Heuvel
HillFresh
Tel: +31(0)180898058 
dirk@hillfresh.eu 
www.hillfresh.eu    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven