Omzetstijging 5 miljoen euro

Reichenau Gemüse oogstte in 2021 ca 14.800 ton groenten

De groentencoöperatie van Reichenau heeft haar omzet in 2021 ten opzichte van het voorgaande jaar met ongeveer vijf miljoen euro verhoogd tot bijna 32 miljoen euro. De directeur heeft dit aan SWR bevestigd. De oogst was vergelijkbaar met die van voorgaande jaren. Volgens het verslag hebben de aangesloten tuinbouwbedrijven op hun velden en in hun kassen op de Reichenau en in de Hegau (district Konstanz) ongeveer 14.800 ton sla, tomaten, paprika's en andere groenten geteeld, waarvan ruim de helft in biologische kwaliteit. Biologisch is duurder om op de markt te brengen, wat de hogere omzet verklaart ondanks het feit dat het productievolume nagenoeg gelijk is gebleven.

De coöperatie heeft nu een totale omzet van 47 procent van de geproduceerde biologische goederen, in 2020 was het aandeel 38 procent. De tuinders van Reichenau hebben zich aangepast aan de toegenomen vraag naar biologische producten. Aan het begin van het seizoen 2021 is de nieuwe biologische kas van Singen-Beuren buiten het eiland op het vasteland in gebruik genomen.

Verse biologische gember van het eiland Reichenau

Begin van de biologische gemberoogst
Op Reichenau worden nu ook meer exotische groenten geteeld. Een paar dagen geleden is de biologische gemberoogst in de kassen begonnen. Met de hand worden de wortels uit de grond getrokken, het groene deel van de knollen afgesneden en de kleine wortelharen verwijderd. Daarna volgt het zorgvuldig wassen, verpakken en koelen van de goederen. De gember wordt los aangeboden, zowel in voedingswinkels als op weekmarkten in de regio.

Voor meer informatie:
Reichenau-Gemüse eG
Marktstraße 1
78479 Reichenau, Duitsland
Tel.: +49 (0)7534 9200 31
ch.mueller@reichenaugemuese.de
www.reichenaugemuese.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven