Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Haarlem gaat reclame voor vleesproducten verbieden

Vanaf 2024 zijn reclames voor vleesproducten niet meer toegestaan in het straatbeeld van de gemeente Haarlem. De motie die GroenLinks Haarlem vorig jaar indiende, is aangenomen. Dat bevestigt GroenLinks-raadslid Ziggy Klazes in zijn column 'Vleesland'. Voor zover bekend is Haarlem de eerste gemeente ter wereld die een dergelijk verbod invoert.

"Reclames zijn per definitie misleidend. Vandaar ook dat wij, van GroenLinks, een motie indienden, vorig jaar november, waarin wij het college vroegen om naast reclames in de openbare ruimte voor vliegreizen en fossiele brandstof, ook reclames voor kiloknallers en plofkippenvlees te verbieden. Omdat je als stad niet enerzijds de klimaatcrisis uit kan roepen om aan de andere kant geld te verdienen met het verleiden tot in dat kader schadelijk gedrag. De motie werd aangenomen. En daarmee is Haarlem de eerste stad in Nederland en zelfs in Europa (en de wereld eigenlijk) die reclame op 'slecht' vlees gaat verbieden in de openbare ruimte. Ik ben daar best trots op. Het is mijn opgestoken middelvinger naar de vleesindustrie. Niet fraai, maar wel lekker", aldus het GroenLinks-raadslid.

In Trouw legt Klazes nog uit dat ze dit alles heel serieus nemen. "Niet-biologisch vlees produceren is heel schadelijk voor het klimaat."

Publicatiedatum: