"Twee weken geleden mijn eigen Nederlandse record geëvenaard"

Bio-boer Jaco de Groot weer Nederlands kampioen polsstokverspringen

Tholen - Bio-melkveehouder Jaco de Groot (BoerBert) is voor de zevende keer Nederlands kampioen polsstokverspringen geworden. De bio-boer uit Kamerik wist 21 meter en 19 centimeter van de schans af te springen. Daarmee kwam hij niet in de buurt van zijn eigen Nederland record (22 meter), maar de sprong in de voorrondes bleek voldoende om de titel in de wacht te slepen.

Jaco: "Polsstokverspringen doe ik al 25 jaar, van jongs af aan. En ik doe al 22 jaar mee aan het Nederlands kampioenschap en heb de wedstrijd voor de zevende keer gewonnen. Het was 5 jaar geleden alweer dat ik voor de laatste keer won. Ik hoor nu een beetje bij de oudere garde, maar ben dus toch weer helemaal terug. Ik heb nog steeds het Nederlands record van 22 meter in handen. Twee weken geleden sprong ik dit voor de tweede keer. Toen zeiden heel veel mensen wel: 'goh, ik had niet verwacht dat je dat nog een keer ging doen'. Ik vond dit wel mooi, hieruit blijkt dat dit niet een eenmalige uitschieter was."

Jaco op het podium (midden).

De bio-boer had de winnende sprong dus al in de voorrondes neergezet. In de finale eindigden zijn twee pogingen in het water. In de eindronde kwam de concurrentie niet aan zijn afstand, waardoor de nationale titel voor Jaco een feit was. Jaco: "In de finale krijgen de beste 6 springers nog 2 kansen. Dan ga je toch iets meer risico nemen. Met deze sport heb je tijd nodig om bovenin de stok te komen, zo'n 6 tot 7 seconden, maar als je te langzaam over gaat of stilstaat valt de stok terug en dan wordt het zwemmen. De anderen hadden hier gelukkig ook last van en gingen me dus niet voorbij."

BoerBert is een biologisch melkveebedrijf met 280 roodbonte  melkkoeien. Er zijn ook schapen, leghennen en ze beschermen de weidevogels. Er is een boerderijshop, ze verhuren een ruimte aan dementerende ouderen en een peuterspeelzaal en op de daken liggen 3100 zonnepanelen. Het werk op de boerderij loopt verder lekker door, geeft de bio-melkveehouder aan. Op de facebook-pagina van BoerBert staat het volgende: 'Het NK is de laatste wedstrijd van een druk seizoen, en dat betekent weer lekker aan het werk op de boerderij zonder 's avonds en zaterdags weg te hoeven. En over een paar maanden weer plannen te maken en te gaan trainen voor seizoen 2023.'

Voor meer informatie:
Jaco de Groot
BoerBert
's-Gravensloot 14
3471 BM Kamerik
06 12079183 
jaco@boerbert.nl 
www.boerbert.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven