Bio-congres met Cem Özdemir, Sarah Wiener en Philipp Lahm in Berlijn

Veertigjarig jubileum van de grootste internationale bio-vereniging Naturland

Het begon allemaal in 1982 met vijf telers: veertig jaar later is Naturland de grootste internationale bio-vereniging met circa 140.000 leden in zestig landen. "Dit succes willen we vieren met een congres waarvoor we metgezellen uit de politiek, wetenschap, maatschappij en handel hebben uitgenodigd", zegt Naturland-voorzitter Hubert Heigl. "Onze geschiedenis laat zien: biologisch werkt wereldwijd, op akkers en weides, in bossen en onder water."

Het Naturland congres vindt plaats op 13 september in Berlijn. Het motto luidt: "Bio is het antwoord!". Podiumgasten zijn onder andere landbouwminister Cem Özdemir (Bündnis 90/ Die Grünen), biodiversiteitsdeskundige prof. Katrin Böhning-Gaese, profvoetballer Philipp Lahm en Europarlementslid en Naturland-lid Sarah Wiener. Lahm en Wiener zullen uitleggen hoe je kinderen enthousiast maakt voor gezonde voeding en beweging. Op een handelspodium bespreekt Lionel Souque, CEO van Rewe, samen met de directeuren van Dennree en de biologische bakkerij Hofpfisterei, evenals met een eigenaresse van een boerderijwinkel, of de door de regering vastgestelde doelstelling van 30 procent biologische landbouw ook door de klanten zal worden aanvaard.

Er worden ook internationale sprekers verwacht zoals Pacita Juan van 'Echostore', die op de Filipijnen producten van Filipijnse Naturland-telers verkoopt, en Patricia Matto, die in Peru Naturland gecertificeerde garnalen kweekt. Twee jonge telers, Marina Grölz en David Reinartz, geven presentatrice Gabi Bauer een vooruitblik op de komende veertig jaar Naturland.

Bij diverse stands zal de vereniging informatie verstrekken over andere initiatieven: over de certificering 'Naturland Fair' en diens gebruikers, over de aquacultuur van Naturland, over initiatieven op het gebied van dierenwelzijn zoals 'Regiohuhn', en over agroforestry evenals klimaatvriendelijke teeltsystemen.

Het programma van het jubileumcongres is hier te downloaden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven