Mexico exporteert 10.500 ton biologische blauwe bessen

In 2021 had Mexico een oogst van meer dan 70.000 ton blauwe bessen. In het eerste kwartaal van dit jaar werd zachtfruit als eerste meest geëxporteerde agrovoedingsproduct in Mexico genoteerd. Blauwe bessen vertegenwoordigen 15% van de export van Mexicaans zachtfruit.

Ook is de teelt de afgelopen jaren met meer dan 20% gegroeid, zowel in oppervlakte als in omvang. De sector wordt momenteel echter geconfronteerd met verschillende uitdagingen, zoals een tekort aan arbeidskrachten, gebrek aan water en verschillende fytosanitaire problemen, en heeft zich geconcentreerd op de ontwikkeling van de nationale markt en de bevordering van de lokale consumptie.

Maar er zijn ook grote kansen. Momenteel wordt ongeveer 97% van de oogst, of 68.300 ton, geëxporteerd naar 31 exportbestemmingen, voornamelijk de Verenigde Staten. Belangrijke opkomende markten zijn onder meer Japan, Hongkong en de Verenigde Arabische Emiraten.

Momenteel wordt 15% van het blauwe bessenareaal in Mexico, ongeveer 1.360 hectare, biologisch geteeld. Tijdens het lopende seizoen is ongeveer 10.500 ton biologische blauwe bosbessen geëxporteerd.

Bron: blueberriesconsulting.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven