Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Diverse bio-ingrediënten in Polderbowl

Lowlands-bezoekers maken kennis met de smaak van Flevoland

Tholen - De twee culinaire zussen Sanne en Eva Flantua van Boerkok serveerden onlangs hun Flevolandse eten op Lowlands. "Het was een erg leuke eerste ervaring voor ons. De festivalbezoekers reageerden erg enthousiast op onze Polderbowl en dus op de smaak van Flevoland", vertelt Sanne.

Sanne en Eva wilden met de Polderbowl het verhaal van het Flevolands voedsellandschap vertellen. "We hebben het gerechtje in drie stappen geserveerd. De basis is aardappelpuree of quinoa, daarna vullen we het aan met diverse seizoensgroenten en we topten hem af met heerlijke smaakvolle toppings die de diversiteit van Flevoland laten zien."

Foto: Bauke van der Veen

Alle producten in de Polderbowl zijn afkomstig uit de regio (de maaltijd legde gemiddeld 20 kilometer rondom het festivalterrein af). Ongeveer de helft van de ingrediƫnten was afkomstig van biologische boerderijen. De biologische quinoa kwam bij QuinoaHolland vandaan, de bio-pompoenen bij Van der Weerdt pompoenen in Lelystad en de Edamameboontjes zijn geteeld door DutchSoy. Voor de biologische hangop, of specifieker gezegd de Labneh, week Boerkok uit naar Kampen. "Deze gezouten yoghurt halen we bij ERF-1. Net geen Flevoland, maar wel bijzonder smaakvol en dus een mooie aanvulling op onze Polderbowl."

Voor meer informatie:
Sanne Flantua
Boerkok
Meerkoetenweg 9
8218 NA Lelystad
0320 417731
organisatie@boerkok.nl 
www.boerkok.nl