Diverse bio-ingrediënten in Polderbowl

Lowlands-bezoekers maken kennis met de smaak van Flevoland

Tholen - De twee culinaire zussen Sanne en Eva Flantua van Boerkok serveerden onlangs hun Flevolandse eten op Lowlands. "Het was een erg leuke eerste ervaring voor ons. De festivalbezoekers reageerden erg enthousiast op onze Polderbowl en dus op de smaak van Flevoland", vertelt Sanne.

Sanne en Eva wilden met de Polderbowl het verhaal van het Flevolands voedsellandschap vertellen. "We hebben het gerechtje in drie stappen geserveerd. De basis is aardappelpuree of quinoa, daarna vullen we het aan met diverse seizoensgroenten en we topten hem af met heerlijke smaakvolle toppings die de diversiteit van Flevoland laten zien."

Foto: Bauke van der Veen

Alle producten in de Polderbowl zijn afkomstig uit de regio (de maaltijd legde gemiddeld 20 kilometer rondom het festivalterrein af). Ongeveer de helft van de ingredi├źnten was afkomstig van biologische boerderijen. De biologische quinoa kwam bij QuinoaHolland vandaan, de bio-pompoenen bij Van der Weerdt pompoenen in Lelystad en de Edamameboontjes zijn geteeld door DutchSoy. Voor de biologische hangop, of specifieker gezegd de Labneh, week Boerkok uit naar Kampen. "Deze gezouten yoghurt halen we bij ERF-1. Net geen Flevoland, maar wel bijzonder smaakvol en dus een mooie aanvulling op onze Polderbowl."

Voor meer informatie:
Sanne Flantua
Boerkok
Meerkoetenweg 9
8218 NA Lelystad
0320 417731
organisatie@boerkok.nl 
www.boerkok.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven