"Bio-landbouw kan niet van de éne dag op de andere worden afgedwongen"

Sri Lanka: Dilmah en Good Life X lanceren het 'Lost Ingredients Lab'

Dilmah Europe maakte vanmorgen op LinkedIn melding van 'een hoopvolle ontwikkeling': 'Europese organisaties helpen Dilmah helpen het land weer te herstellen. Biologische landbouw kan niet van de éne dag op de andere worden afgedwongen, zoals het voormalige Sri Lankaanse regime dat dacht te kunnen doen. Het is een geleidelijk proces van transformatie waar draagvlak en geduld voor nodig is. Uiteindelijk zal Sri Lanka weer het paradijselijke eiland worden wat het ooit was, zo'n 500 jaar geleden voordat de kolonisten kwamen.'

Gezamenlijk is het volgende persbericht uitgestuurd:

De post-pandemische uitdagingen op gezondheids-, economisch en sociaal gebied hebben iedereen aan het denken gezet over de huidige manier van zakendoen. Nu de risico's op verstoringen in de toeleveringsketen toenemen, wordt het steeds belangrijker om veerkracht op te bouwen. Duurzaamheid en technologie spelen hierbij een sleutelrol. Het is bewezen dat de overstap naar milieuvriendelijke waardeketens meer financiële winst oplevert en tegelijkertijd een positieve maatschappelijke impact heeft.

Dilmah Tea heeft samen met Good Life X het Lost Ingredients Lab gelanceerd: een platform voor de Sri Lankaanse biologische en regeneratieve landbouw- en voedselsectoren om hun waardeketens te integreren door innovatie en samenwerking. Het Lost Ingredients Lab is een initiatief in het kader van het programma "Steun voor kleine en middelgrote ondernemingen in de biologische landbouwsector" van de multidonoractie (MDA) die gezamenlijk wordt gefinancierd door de Europese Unie (EU) en het Duitse federale ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (BMZ), en wordt uitgevoerd door Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Het programma is gericht op het creëren van investerings-mogelijkheden in de binnenlandse agrovoedingssector, het benadrukken van het toenemende belang van digitalisering van de binnenlandse biologische voedingssector, en het ondersteunen van producenten van biologische voedingsmiddelen in Sri Lanka om toegang te krijgen tot nieuwe markten, met name in de EU. Het project zal niet alleen belangrijke inheemse ingrediënten naar de internationale markten brengen, maar ook MKB'ers en ondernemers betrekken bij het proces van innovatie en duurzame groei.

De deelnemers zullen een programma van 8 maanden doorlopen, waarbij de eerste fase gericht is op onderzoek en ontwikkeling en de tweede fase op productontwikkeling. Dit initiatief had niet op een beter moment kunnen komen, nu Sri Lankaanse bedrijven zich moeten aanpassen te midden van ongekende economische tegenspoed.

Voor meer informatie: www.dilmahtea.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven