Nieuwe speler op de markt voor Peruaanse gedroogde bio-mango's: Maqfruex del Perú

"Na de VS willen we ons richten op veel meer bestemmingen"

Tropisch fruit verovert de internationale markten. De toename van de vraag is onmiskenbaar. Kijk maar even rond in de supermarkt of gewoon in de eigen koelkast. De export van de belangrijkste tropische fruitsoorten – mango, ananas, papaja en avocado – groeit jaarlijks gemiddeld het snelst van alle internationaal verhandelde voedingsproducten, zo blijkt uit het rapport 'Agricultural Outlook 2021-2030' van de OESO en de FAO. Ook dit decennium wordt er een interessante stijging voorspeld. 

En de mooie verwachtingen hebben niet alleen betrekking op het verse fruit. Ook de afzet van gedroogd tropisch fruit, vooral mango, zal toenemen. Nieuwe spelers in deze sector, zoals Maqfruex del Perú E.I.R.L., zullen ongetwijfeld een bijdrage leveren aan het voldoen van die stijgende vraag in de komende jaren, zo blijkt uit rapporten van organisaties zoals het CBI (Centrum ter Bevordering van Import uit Ontwikkelingslanden).


Links verse mango's en rechts gedroogde mangosnippers

"Maqfruex del Perú E.I.R.L. is gespecialiseerd in de verwerking en bewaring van groenten en fruit. Daarnaast heeft het ook uitgebreide ervaring in de productie, verpakking en export van gedroogde producten. We willen de internationale markten bereiken met onze kwalitatief hoogstaande gedehydrateerde biologische mango’s, bananen en ananas. Het zijn zeer gezonde producten, want gedehydrateerd fruit is rijk aan vitamines en mineralen en bevat geen additieven of conserveermiddelen", zegt Guadalupe Ayllen Mejía Sullón, junior manager van het bedrijf. 


Guadalupe Ayllen Mejía Sullón

"We halen onze grondstoffen bij biologische teeltbedrijven in Peru. De mango's die we verwerken, van de rassen Edward, Kent en Keitt, worden geteeld in Piura, de Cavendish-banaan komt uit Sullana en de Golden ananas groeit op plantages in Tumbes en Ica." 

"Het droogproces gebeurt uitsluitend met hete lucht. Het fruit wordt gesneden en de schil wordt van het vruchtvlees gescheiden. Daarna wordt het in een hete luchttunnel gebracht om de hoeveelheid water te verminderen totdat een gedehydrateerd product van de hoogste kwaliteit wordt verkregen." 


Gedroogde ananas

"We hebben momenteel een biologische certificering en we zijn van plan dit jaar, voordat we het volgende seizoen aanvatten, de HACCP-certificering te behalen. We streven ernaar om onze productlijn te promoten in de belangrijkste markten van Europa, Azië, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. We hebben al 3 containers naar de Verenigde Staten geëxporteerd via een tussenpersoon en nu willen we ons richten op veel meer bestemmingen", vertelt Guadalupe Ayllen Mejía Sullón.


Gedroogde banaan

"We exporteren ons gedroogde fruit, voorlopig voornamelijk mango, in zakken van 2,5 kg. Het product kan direct worden geconsumeerd als gezond en lekker tussendoortje, of het kan door de klant worden verwerkt in andere producten, zoals energierepen, granola of toppings voor yoghurt en jam. In oktober begint het nieuwe mangoseizoen in Peru, dat tot april duurt. Met de nieuwe oogst zullen we onze volumes gedroogde mango vergroten om onze bestaande en toekomstige klanten op de internationale markt te kunnen bevoorraden", zegt exportmanager Jefferson Félix Mejía Sullón. 


Jefferson Félix Mejía Sullón

Voor meer informatie:
Maqfruex del Perú E.I.R.L
Calle Junín N.º 659, Piura (Peru)
Tel: +51 954 661 679
j.operaciones@maqfruexdelperu.com
www.maqfruexdelperu.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven