Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grietmarkt en biologische openlucht-maaltijd Grietmaal: zaterdag 10 september in Amerongen

Voor duizenden regelmatige bezoekers is de Grietmarkt in Amerongen tegenover het Kasteel een vertrouwd gezicht met al die kramen vol biologische producten en originele kunst en design. 

Zo'n 75 standhouders bieden onder meer biologische lekkernijen zoals brood, patisserie, chocolade, groenten en kaas. Ook schilderijen, textielkunst, sieraden, keramiek, handenarbeid, accessoires en heel veel kleinoden staan uitgestald.

Om 10.00 uur openen voorzitter Ernst Hart van de Grietmarkt en wethouder Anouk Haaxma de markt samen met Theo Joosten van Open Monumentendag. Want op 10 september is het ook Open Monumentendag in Amerongen, met als thema ‘Duurzaamheid’.

Voor de kinderen is er veel te doen op de Grietmarkt. Zo is er drie keer een grappige poppenkastvoorstelling van Aldo Poppentheater voor vier tot tienjarigen en ook de Knutselkraam zal dit keer wel weer druk worden bezocht.

Op het gezellige terras genieten bezoekers van een biologisch hapje en drankje onder begeleiding van een gevarieerd muzikaal aanbod. Lianne Bakker zingt bij de piano, de twee muzikanten van Sparv spelen oorspronkelijke Scandinavische muziek en Jan en Marije vertolken liedjes van Joni Mitchell. 

"Van al het moois dat op het programma staat, kijken we misschien nog wel het meest uit naar het Grietmaal", zegt voorzitter Ernst Hart.  "Om 18:00 uur schuiven we de kramen aan elkaar en genieten we met 200 mensen, jong en oud, met elkaar van een heerlijke biologische openlucht-maaltijd." Hij raadt iedereen aan om wel snel een kaart te bestellen, want vanwege de voorbereidingen kan op de dag zelf geen kaart meer worden gekocht. Wie wil aanschuiven bestelt uiterlijk 7 september via deze pagina.

Het biologische diner wordt geserveerd aan lange overdekte tafels terwijl troubadour Rob Meyer zorgt voor muzikale begeleiding. De koks van Restaurant De Rode Leeuw en Restaurant Buitenlust bereiden de maaltijd met producten van de markt. 

De Grietmarkt vindt plaats op zaterdag 10 september van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen, tegenover het Kasteel. Aansluitend is van 18.00 tot 20.00 uur het Grietmaal. De entree en deelname aan alle activiteiten zijn gratis, voor het Grietmaal moeten uiterlijk 7 september kaarten worden gekocht. Voor meer informatie, het programma en aanbod in de kramen: www.grietmarkt.nl.

De Grietmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Utrechtse Heuvelrug, WSP, NuytGroep en Remondis.

Bron: Nieuwsblad De Kaap

Publicatiedatum: